PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 11 d. 09:21

Vykdoma maudyklų vandens ir paplūdimio smėlio kokybės stebėsena

Jurbarkas

Jurbarko rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Jurbarko rajono savivaldybė


304271

Jurbarko rajono savivaldybė informuoja, kad birželio 5 d. Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Kauno skyriaus darbuotojai paėmė vandens mėginių pavyzdžius iš Nemuno upės prie Jurbarko, Mituvos užtvankos (Dainių k., Jurbarkų sen., Jurbarko r.), Jurbarko karjero (Muitinės g., Jurbarkas) ir Greičių karjero (Greičių k., Jurbarkų sen., Jurbarko r.).

Gauti vandens mikrobiologinių tyrimų rezultatai parodė, kad vandens telkinių vandens kokybė atitiko higienos normos reikalavimus, keliamus maudyklų vandens kokybei, ir nekelia grėsmės žmonių sveikatai (žarninių enterokokų ir žarninių lazdelių (Escherichia coli) skaičius leidžiamų normų neviršijo).

Būtent šios bakterijos ir parodo, ar vanduo yra užterštas, ar ne. Maudantis mikroorganizmais užterštame vandenyje galima susirgti odos, akių, ausų, viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, o nurijus tokio vandens – gresia virškinamojo trakto ligos.

Birželio 19 d. Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Kauno skyriaus darbuotojai paims vandens mėginių pavyzdžius iš Nemuno upės prie Jurbarko, Mituvos užtvankos (Dainių k., Jurbarkų sen., Jurbarko r.), Jurbarko karjero (Muitinės g., Jurbarkas) ir Greičių karjero (Greičių k., Jurbarkų sen., Jurbarko r.). Tą pačią dieną bus paimti paplūdimio smėlio mėginiai dėl žmogui patogeninių helmintų ir jų kiaušinėlių ištyrimo iš stebimų Jurbarko ir Greičių karjerų maudyklų paplūdimių. Apie gautus tyrimų rezultatus informacija bus pateikta iki birželio 26 d.