PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 30 d. 08:51

VTEK aiškinsis situaciją dėl Trakų mero sutuoktinės privačių ryšių su savivaldybei atstovaujančiu advokatu

Trakai

Andrius Šatevičius. Facebook.com nuotr.

Karolina KonopackienėŠaltinis: ELTA


321154

Paaiškėjus, kad Trakų rajono savivaldybei ir jos mero Andriaus Šatevičiaus sutuoktinei atstovauja tas pats advokatas, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) aiškinasi, ar tokia situacija nesukelia privačių interesų konflikto.

Pats meras LRT radijui teigė nemanantis, kad asmeniškai turėjo deklaruoti šį sandorį.

„Deja, mano šeimos narys yra žmona ir aš advokatų nesamdau – ji samdo asmeniškai ir moka už jį asmeniškai. Aš, kaip meras, nesu pasirašęs jokių įgaliojimų su minimu advokatu. Aš net neįsivaizduoju, kas yra numatyta sutarttries sąlygose. Jeigu jūs galvojate, kad reiktų sandorį deklaruoti, tam yra VTEK“, – LRT sakė A. Šatevičius.

Savo ruožtu VTEK pirmininko pavaduotoja Virginija Aleksejūnė nurodė, kad susipažinusi su gauta informacija, tarnyba situaciją aiškinsis.

„VTEK nusprendė aiškintis situaciją ir paprašyti papildomai dokumentų, kuriuos gavusi ir įvertinusi spręs klausimą – pradėti ar nepradėti tyrimą“, – teigė VTEK atstovė.

Pasak jos, šioje situacijoje gali būti tam tikrų rizikų dėl interesų konflikto.

„Rizikos tam tikros įžvelgiamos, kadangi yra advokatas, kuris atstovauja savivaldybei ir mero sutuoktinė turi tam tikrų privačių ryšių. Privačius interesus deklaruojančio asmens sutuoktinio sutartiniai santykiai taip pat gali kelti interesų konfliktą“, – pridūrė V. Aleksejūnė.

Į teisininką Eimantė Šatevičienė kreipėsi po to, kai socialiniuose tinkluose buvo paviešinti ją įžeidžiantys epitetai.