REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Gegužės 26 d. 11:30

VRK: agitacijos draudimo laikotarpiu išplatintas G. Nausėdos įrašas kelia abejonių

Lietuva

Jono Balčiūno (ELTA)nuotr.

Miglė ValionytėŠaltinis: ELTA


302378

Sekmadienį vykstant prezidento rinkimų antrajam turui, klausimų susilaukė šalies vadovo Gitano Nausėdos įrašas socialine tinkle „Facebook“. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) teigimu, agitacijos draudimo laikotarpiu kandidato išplatintas kvietimas kartu stebėti rinkimų rezultatus, kelia abejonių.

„Vyriausiajai rinkimų komisijai kandidato įrašas agitacijos draudimo laikotarpiu kelia abejonių. Komisija jau rengia kreipimąsi kandidato rinkimų štabui su priminimu apie Rinkimų kodekso nuostatas“ – Eltai teigė VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

Stopkadras (facebook.com)

„Taip pat gavome du rinkėjų pranešimus su prašymu pasidomėti šia situacija“, – pažymėjo ji.

G. Nausėda sekmadienio rytą socialiniame tinkle pasidalintame įraše kvietė tautiečius kartu stebėti rinkimų rezultatus.

„Kviečiu visus su draugais ir artimaisiais kartu laukti rinkimų rezultatų Prezidento rūmų kieme su fontanu ir parke! Tiesiogines transliacijas galėsime stebėti ekranuose, tad pasikvieskite kompanijos, pasiimkite ko reikia piknikui ir – iki pasimatymo!“, – rašė prezidentas.

ELTA primena, kad nuo vidurnakčio yra įsigaliojęs agitacijos draudimas, kuris tęsis iki kol sekmadienio vakarą baigsis balsavimas šiuose rinkimuose.

Taip pat rinkėjams, susidūrusiems su atlygio, dovanų, nemokamo pavėžėjimo balsuoti ar kitais siūlymais, VRK pataria nedelsiant apie atvejį informuoti komisiją arba policiją.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA