Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma GudŠaltinis: Etaplius.lt
Jau gal 15 metų nevalgiau jokių grybų. Prisimindavau tą grybų su šviežiomis bulvėmis skonį ir taip norėdavosi, tačiau tik užuodus kvapą prisimindavau apsinuodijimą ir alkis išsisklaidydavo. Šį kartą išleidau vyrą paryčiais rinkti voveraičių ir itin skeptiškai žiūrėjau į tai, kad namuose jos bus dar ir gaminamos. O ką vakarienei valgysiu aš? O jei man nepatiks kvapas? Užbėgu įvykiams už akių - patiko ne tik kvapas, bet ir skonis!
Visa puokštė blogybių namuose - grybauti nesivežė, nors miške man patinka pasivaikščioti, gamina grybus ir dar su svogūnais! Šiaip ne taip prisiverčiau paragauti, nes kvapas neerzino ir ką jūs manot? Sukirtau visą porciją voveraičių grietinėlės padaže su bulvėmis. Kai paklausiau vyro, ar galiu pasidalinti receptu su skaitytojais, jis nudžiugo ir pareiškė, jog šį receptą ir atgrubnagis pasigamintų!
Taigi patiekalui reikės (4 asmenims):
1 litro voveraičių;
100 gramų šoninės;
nedidelės pakuotės (250 ml) 35 proc. riebumo grietinėlės;
2 svogūnų;
druskos ir pipirų;
šviežių bulvių.
Voveraites nuvalome ir neilgai paverdame, kad išlaikytų savo traškumą. Dar keletą kartų perliejame švariu vandeniu. Susipjaustom šoninę ir svogūnus nedideliais kubeliais.
Į keptuvę dedame šoninę, ją kiek pakepinę beriame svogūnus. Jau pradėjus juos kepti užkaičiame nuskustas bulves.
Pakepus svogūnams ir šoninei, dedame voveraites. Kepiname apie 5-7 minutes, beriame druskos ir pipirų pagal skonį, galime įdėti ir krapų ar petražolių. Paskutinis ingredientas - grietinėlė. Supilame ją į keptuvę, uždengiame dangtį ir troškiname viską ne daugiau kaip 10 minučių.
Patiekiame su virtomis šviežiomis bulvėmis.
Paprasta, elementaru, bet labai skanu! Pabandykit.
img-20200727-185604.jpg