PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 21 d. 13:09

Vos atvykus į Vilnių – tragiškos būklės vaizdas: valdžia sako, kad niekas nesiskundžia

Vilnius

Laiptai, esantys prie Vilniaus autobusų stoties / Alfa.lt

Augustina KizelytėŠaltinis: ALFA.LT


310570

Prie Vilniaus autobusų stoties esantys laiptai, pasitinkantys miesto svečius, atrodo tragiškai ir tokį patį įspūdį sukuria apie Vilniaus miestą. Vilniaus miesto savivaldybės teigimu, šia vieta niekas nėra skundęsis, o dėl šalia augančio medžio neaišku, ar bus kažkas tvarkoma.

Prie Vilniaus autobusų stoties esančiais laiptais yra sunku lipti, atrodo, galima ir koją išsisukti, kadangi betono dalys yra išgriuvusios. Verta pabrėžti, jog ir atrodo nepatraukliai. Žmonėms, išlipusiems iš viešojo transporto priemonių, skubant į autobusų stotį, sunku neatkreipti dėmesio į šiuos laiptus.

Kaip teigia Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės informavimo specialistas Irmantas Kuzas, blogų atsiliepimų iš žmonių apie šią vietą jie nėra sulaukę. Virš šių laiptų auga medis ir dėl jo buvimo vietos, pirmiausia, reikia apsvarstyti, ar tikslinga imtis remonto darbų.

„Nusiskundimų dėl šių laiptų tvarkymo nei seniūnija, nei Savivaldybės Infrastruktūros grupė nebuvo gavusi. Laiptų viršuje auga medis, kurio augimvietė patenka į praėjimo zoną, tad laiptų remonto metu reikėtų spręsti klausimą, ar tikslinga atlikti pilnos apimties darbus, ar parengti laiptų pertvarkymo projektą. Dėl esamos laiptų būklės darbų sezono metu ištrupėjusias laiptų pakopas planuojame sutvarkyti pagal technines galimybes“, – teigė I. Kuzas.

Laiptai, esantys prie Vilniaus autobusų stoties / Alfa.lt

Ateityje bus tvarkingiau

Kad tokios vietos neegzistuotų, reikės dar palaukti, bet jos bus sutvarkytos, patvirtinta I. Kuzas. Projektas „Vilnius Connect“ kardinaliai pakeis stoties vaizdą, dangas, visą teritorija atsinaujins iš esmės.

„Stoties aikštė ir terminalas yra projekto „Vilnius Connect“ dalis ir visas stoties vaizdas ateityje keisis – tiek dangos, aukščiai (reljefas), užstatymas, todėl šioje teritorijoje atliekame remonto darbus tik lokaliai nustatytose blogiausiose vietose“, – paaiškino I. Kuzas.

Pertvarkymo planai kuriami ilgai

Alfa.lt primena, kad Vilniaus autobusų stoties projekto architektūrinis konkursas dar prieš porą metų taip ir nebuvo pradėtas, buvo parengtas tik detaliojo plano sprendimų keitimas.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės vyriausiosios architektės Lauros Kairienės, šiuo metu detalusis Vilniaus autobusų stoties planas dėl pertraukos yra dar net nepradėtas.

„Autobusų stoties detalusis planas taip pat pajudės po pauzės. Pačiai stočiai bus organizuojamas architektūrinės idėjos konkursas. Tokiu būdu projektai spręstųsi panašiu laiku“, – komentavo L. Kairienė.

Stoties aikštės pertvarka bus siekiama sukurti modernų daugiafunkcį mobilumo, verslo ir laisvalaikio centrą su viešosiomis erdvėmis. Jeigu tai pavyks padaryti laiku – iki 2030 m., stoties rajonas turėtų pasikeisti neatpažįstamai.