PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 27 d. 18:09

Vokietijos ginklų gamybos kompaniją atakavo Šiaurės Korėjos programišiai

Pasaulis

Programišius. Freepik.com nuotr.

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


320963

Vokietijos ginklų gamybos kompanija „Diehl Defense“ tapo programišių iš Šiaurės Korėjos taikiniu: jie siuntė užkrėstus elektroninius laiškus bendrovės darbuotojams, kad gautų prieigą prie jų kompiuterių. Tai penktadienį pranešė Vokietijos leidinys „Spiegel“.

Šiaurės Korėjos programišių iš grupės „Kimsuky“ ataką jau išanalizavo amerikiečių kibernetinio saugumo kompanija „Mandiant“.

Užkrėstuose laiškuose buvo rašoma apie tariamą galimybę gauti gerai apmokamą darbą JAV ginklų gamyklose. „Išsamus darbo aprašymas“ buvo pridėtas kaip PDF failas, kurį atsisiunčiant turėjo būti įdiegta šnipinėjimo programa.

Įsilaužėliai serverį, iš kurio buvo surengta ataką, užmaskavo pavadinimu „Überlingen“ – būtent šiame Vokietijos mieste įsikūrusi kompanija „Diehl Defense“.

Bendrovė, be kita ko, gamina valdomąsias raketas „Iris-T“, kurias Pietų Korėja perka savo moderniems naikintuvams KF-21.

Rugpjūčio pabaigoje vienoje iš „Diehl Defense“ gamyklų nugriaudėjo galingas sprogimas, per kurį buvo sunkiai sužeisti du žmonės. Pavasarį kompanijos objekte Berlyne kilo gaisras. Po jo buvo kalbama apie „rusų pėdsaką“, tačiau tyrėjams pritrūko įrodymų.