PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 1 d. 12:46

Vokietija pranešė suėmusi kinę, kaltinamą gynybos pramonės šnipinėjimu

Pasaulis

Vokietijos policija. EPA-ELTA nuotr.

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


321422

Antradienį Vokietija paskelbė sulaikiusi kinę, dirbusią logistikos įmonėje ir kaltinamą šnipinėjus šalies gynybos pramonę.

Įtariamoji, įvardijama tik kaip Yaqi X., „įtariama veikusi kaip Kinijos slaptosios tarnybos žvalgybos agentė“, sakoma federalinių kaltintojų pareiškime ir priduriama, kad „yra rimtas pagrindas ją tuo įtarti“.

Yaqi X. dirbo įmonėje, teikiančioje logistikos paslaugas, įskaitant Leipcigo/Halės oro uostą Rytų Vokietijoje. Ji įtariama pasinaudojusi savo tarnybine padėtimi, kad rinktų informaciją apie „karinės technikos ir asmenų, susijusių su Vokietijos ginklų bendrove, judėjimą“. Nuo 2023 m. vidurio iki šių metų vasario ji „pakartotinai siuntė informaciją apie skrydžius, krovinius ir keleivius oro uoste Kinijos slaptosios tarnybos darbuotojui Jian G., jo veikla tiriama atskirai“.

Jian G. buvo suimtas balandį, įtarus šnipinėjimu, kai dirbo kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ Europos Parlamento nario Maximiliano Kraho biure Briuselyje.

Pirmadienį suimta moteris stojo prieš Federalinio Teisingumo Teismo tyrimą atliekantį teisėją, šis išdavė jos arešto orderį ir įsakė skirti jai kardomąją priemonę – suėmimą.