PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 10 d. 20:59

VMVTV: fiksuojami salmoneliozės atvejai dėl UAB „Jurbarkų mėsos“ šalto rūkymo gaminių

Lietuva

VMVT nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


323217

Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) aptikus salmonelės bakteriją „Jurbarkų mėsos“ šalto rūkymo gaminiuose, bendrovei buvo uždrausta į rinką patiekti 180 kg mėsos gaminių. Bendrovė taip pat buvo įpareigota užkrėstus produktus atšaukti iš rinkos ir susigrąžinti juos iš vartotojų.

Kaip nurodoma pranešime, VMVT, rugsėjo 30 d. gavusi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) Tauragės departamento pranešimą, kad keturi asmenys vartoję tuos pačius mėsos gaminius susirgo salmonelioze, pradėjo tyrimą. Ketvirtadienį į gydymo įstaigą jau kreipėsi septyniolika asmenų, iš kurių dvylikai patvirtinta salmoneliozė.

Apklausus susirgusius asmenis, paaiškėjo, jog visi jie vartojo tuos pačius UAB „Jurbarkų mėsa“ gamybos produktus: šaltai rūkytą kiaulienos kumpelį „Kauno kumpeliai“ bei šalto rūkymo kiaulienos nugarinę „Šaltai rūkyta nugarinė“. Tarnybos žiniomis, produktai buvo įsigyti firminėje įmonės parduotuvėje, Jurbarko r. sav., Jurbarkų k, Daržų g. 8.

VMVT įspėja šiuo metu nevartoti gamintojo UAB „Jurbarkų mėsa“ šaltai rūkytų mėsos gaminių, o jau įsigytus produktus ragina grąžinti į prekybos vietas. Nesaugų produktą galima grąžinti į prekybos vietą, iš kurios jis įsigytas, pateikiant įsigijimo čekį. Vartotojas taip pat turi teisę atgauti sumokėtus pinigus už nesaugią prekę, praneša tarnyba.

#VMVT#JURBARKŲ#MĖSA#SALMONELĖ