Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
VMVT nuotr.
Etaplius.ltŠaltinis: ELTA
„Purvinos patalpos, kabantys voratinkliai, sklindantis rūgimo kvapas nuo gamyboje naudoto inventoriaus – „pasitiko“ patikrinimą atlikusius inspektorius. Tačiau tai dar nebuvo ledkalnio viršūnė. Tik užėjus į įmonės patalpas, iškart į akis krito ypač aplaidi higiena – visur netvarkinga, nešvarios grindys, apdžiūvusia spurgų tešla aplipęs gamybos inventorius, patalpose skraidančios musės.
Nebuvo abejonių, jog veikla turi būti sustabdyta, iki kol įmonės atstovai dar kartą tinkamai įsigilins ir atsakingai taikys nustatytus reikalavimus tokia veiklai“, – teigė VMVT vyriausioji specialistė-maisto produktų inspektorė Judita Žilienė.
Anot jos, tose pačiose cecho patalpose viskas vyko kartu – atsverti ir paruošti maisto produktai gamybai, maisto produktų sandėliavimas, laikymas ir netgi palapinių, inventoriaus remonto darbai. Patalpoje buvo matyti, jog šalia laikomų tuščių spurgoms skirtų pakuoti kibirėlių buvo atliekami netgi metalinių inventoriaus konstrukcijų pjaustymo darbai. Taip pat aptikta, jog darbuotojų tualete nėra nei karšto, nei šalto vandens ir netgi dezinfekcijos priemonių.
Pažymima, kad be elementarios higienos užtikrinimo, įmonė nevykdė ir gyvūninių produktų atliekų tinkamo šalinimo, nepateikė atsekamumo dokumentų, t. y. nebuvo galima atsekti gamyboje naudojamų žaliavų kilmės, taip pat neįmanoma nustatyti, kokia, kokiais kiekiais ir kur tiksliai gaminama produkcija buvo tiekiama.
Minėta įmonė savo produkciją tiekė įvairių švenčių, renginių bei mugių metu, taip pat nuolat prekiavo Palangoje.
Skaitykite savo miesto naujienas!