PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 31 d. 11:54

Vištyčio muzikos pakrantėje toliau liejasi muzikos bangos

Vilkaviškis

Deimantės Šuliauskaitės nuotr.

Gintarė SabaliauskienėŠaltinis: mmm.lt


312124

Šįkart Gitaros vakare vyravo nuostabi bendrystė ir garsiai skambančios dainos.

Vištyčio muzikos pakrantėje nesiliauja ristis muzikos bangos. Šįkart orą ir vandenį virpino gitarų stygos. Gitaros vakare nuoširdžius pasirodymus dovanojo Haroldas Meilus ir Viktorija Kajokaitė.

Haroldas Meilus groja ir dainuoja nuo 7 metų. Tačiau, anot jo paties, galima rasti įrašų, kuriuose, dar švęsdamas savo antrąjį gimtadienį, rankose jis laiko žaislinę gitarą. Haroldas, lankydamas muzikos mokyklą, nuo 10 metų dalyvavo LRT organizuojamos „Dainų dainelės“ atrankose ir kituose muzikiniuose projektuose, kurių nemažai laimėjo. Dabar Haroldas Meilus jau galėtų išleisti ne vieną autorinių dainų albumą. Vieną ypatingą savo kūrybos dainą atliko ir televizijos projekte „Lietuvos talentai“, kuriame Haroldo pasirodymas buvo labai sėkmingas. Pastaruoju metu atlikėjas stengiasi, kad būtent savos kūrybos dainos pasiektų dienos šviesą.

Viktorija Kajokaitė – Marijampolės krašte žinoma atlikėja. Sceną Viktorija pažino nuo pat mažumės: dar darželį lankanti muzikali mergaitė buvo pastebėta, taigi šventės, nedideli renginiai neapsieidavo be mažosios dainininkės pasirodymų. Viktorija 7 metus lankė Marijampolės muzikos mokyklą, baigė fortepijono klasę. Besimokant Marijampolės Sūduvos gimnazijoje ji aktyviai dalyvavo choro „Klevelis“, vadovaujamo Danutės Klevienės, veikloje. 2012 metais Viktorija tapo respublikinio konkurso „Dainų dainelė“ laureate. Viktorija Kajokaitė skambina fortepijonu, groja gitara, suvalkietiškomis kanklėmis, šiek tiek būgnais. Šiuo metu Viktorija plačiai dalinasi savo kūryba, o taip pat ir kitų autorių muzika.

Gausiai susirinkusios publikos lietaus lašai neišgąsdino, o kaip tik įtraukė bendrystei ir kartu garsiai skambančioms dainoms.

Ilgai laukti susitikimai, jaukūs pasivaikščiojimai ir svajingi pasimatymai Vištyčio muzikos pakrantėje laukia ir šį šeštadienį (rugpjūčio 3 d.), 20 val. prie Vištyčio ežero, greta pėsčiųjų tako, gluosnių pavėsyje, šalia knygų namelio.

Organizatorių nuotr.