PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 22 d. 13:29

Visaginas semiasi patirties iš Kretingos, investuojančios į sveikatos diagnostiką

Visaginas

Visagino savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Visagino savivaldybė


315028

Rugpjūčio 21 dieną savivaldybės meras Erlandas Galaguz kartu su vicemere Aleksandra Grigiene ir VšĮ Visagino ligoninės vadovu Kastyčiu Matulevičiumi aplankė Kretingos sveikatos įstaigas. Šiuo vizitu siekta dalintis patirtimi bei susipažinti su įsigyta įranga sveikatos paslaugoms gerinti.

Ankstyva ligų diagnostika gali nulemti labai daug pozityvių dalykų gydymo eigoje, todėl kviečiu visus gyventojus kreiptis į gydytojus, lankytis mūsų poliklinikoje, ligoninėje, atlikti tyrimus pagal ligų prevencijos programas ir rūpintis savimi. Šiuo metu mes aktyviai sprendžiame, kaip pagerinti sveikatos paslaugas mūsų mieste, kaip jas modernizuoti ir sukurti galimybę kuo greičiau patekti pas gydytoją ar atlikti tyrimus neišvykstant į kitą miestą“, – teigia savivaldybės meras.

Kretingos ligoninės vyriausiasis gydytojas Romaldas Sakalauskas supažindino su įsigytu nauju kompiuterinės tomografijos aparatu, pasakojo apie suburtą kvalifikuotų specialistų komandą bei ateities įstaigos planus, kad Kretingos rajono žmonės galėtų naudotis aukšto lygio medicinina neišvykę iš „namų“.

Savivaldybės atstovai taip pat susitiko su Kretingos rajono savivaldybės meru Antanu Kalniumi bei lankėsi Kretingos muziejuje.