Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
BNS/Fotobankas nuotr.
Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt
Vaisiai ir daržovės
Pasak specialistės, pomidorus ir agurkus galima laikyti kambario temperatūroje, juk prekybos centruose juos dažniausiai ir regime ne šaldytuvuose. Dietologė Duane Melor aiškina, kad atšaldytos daržovės gali prarasti dalį naudingųjų medžiagų ir net skonio.
Maždaug nuo trijų iki septynių dienų kambario temperatūroje gali stovėti paprikos ir baklažanai, laikydami šias daržoves šaldytuve – rizikuojame jų suminkštėjimu.
Daugumą vaisių, įskaitant uogas, obuolius ir apelsinus, šviežesni išliks laikomi šaldytuve, tačiau šaltis bananuose sukelia melanino gamybos reakciją, todėl šį vaisių laikykite kambario temperatūroje, taip sulėtinsite juodavimo reakciją.
Padažai
Skirtingiems padažams – skirtingos taisyklės. Virtuvės šefė perspėja, prieš dedami padažą į šaldytuvą patikrinkite jo sudėtį.
Parduotuvėse parduodamų pomidorų padažų sudėtyje esantys konservantai ir actas neleidžia padažui sugesti spintelėje. Tačiau šaldytuve jis praras dalį skonio savybių.
Visgi, specialistė perspėja, jog prieš sprendžiant, kur laikyti padažą reikėtų paskaityti jo sudėtį. Prieskoniniai padažai, t. y. majonezas, salotų padažas ir kt. turi mažiau pridėtinio cukraus, tai reiškia, kad juos reikėtų laikyti šaldytuve.
Miltai
Miltai bus švieži gerokai ilgiau, jei laikysite juos šaldymo kameroje. Rekomenduojama miltus supilti į sandarų indelį ir palikti šaldiklyje. Tuo tarpu miltai, kuriuos laikysite virtuvinio lentynoje, švieži išliks daugiausiai 1–3 mėnesius.
Pasak kulinarinių knygų autorės Saros Rainei, kai kurie ekspertai rekomenduoja šaldyti miltus, kad įsitikintumėte, jog visi vabzdžių kiaušinėliai būtų sunaikinti šaltyje.
Duona
Jei mėgstate kietą duoną – laikykite ją šaldytuve, nors tikriausiai daugelis sutiks, kad skaniausia duona yra minkšta. Nesudžiūvusią ir šviežesnę duoną išlaikysite duoninėje. Visgi, duoninės nėra populiarus šiuolaikinės virtuvės prietaisas. Jos neturintiems, duoną rekomenduojama laikyti popieriniame maišelyje.
Norite ją išlaikyti dar ilgesnį laiką? Supjaustykite riekelėmis, dėkite ją į orui pralaidų maišelį ir tada užšaldykite.
Daugiau: virtuvės baldų gamyba