Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai
Pradėkite nuo švarios virtuvės
Pirmasis žingsnis organizuojant virtuvę - išvalyti patalpas. Pradėkite nuo spintelių ir stalčių ištuštinimo ir surūšiuokite viską, ką turite. Negailestingai atsikratykite nenaudojamų prietaisų, pasikartojančių daiktų ir visko, kas tinkamai neveikia. Taip ne tik atlaisvinsite vietos, bet ir galėsite įvertinti, kokie saugojimo sprendimai geriausiai atitiks jūsų poreikius.
Suskirstykite virtuvę į kategorijas ir zonas
Pagalvokite apie savo virtuvę kaip apie zonas pagal veiklos rūšis. Pavyzdžiui, kepimo reikmenis laikykite vienoje spintelėje prie orkaitės, o skalbimo reikmenis - po kriaukle. Zonų nustatymas padeda supaprastinti virtuvės procesus, todėl maisto gaminimas ir valymas tampa efektyvesnis. Kiekvienoje zonoje sugrupuokite panašius daiktus ir dažnai naudojamus daiktus laikykite akių lygyje arba lengvai pasiekiamose vietose.
Išnaudokite vertikalią erdvę
Vertikali erdvė virtuvėse dažnai nepakankamai išnaudojama. Apsvarstykite galimybę įrengti lentynas arba pakabinamas sistemas, kad daiktus galėtumėte laikyti virš prekystalių arba aukštai kampuose. Atviros lentynos skirtos ne tik indams; jas galite naudoti prieskoniams, ingredientams ir net dekoratyviniams daiktams, kurie atlaisvina vietą spintelėje. Be to, naudodami sukraunamus sandėliavimo konteinerius galite kuo geriau išnaudoti vertikalią erdvę spintelėse ir sandėliukuose.
Investuokite į stalčių skirtukus ir organizatorius
Stalčiuose greitai gali susidaryti įrankių ir reikmenų maišalynė. Investuokite į stalčių skirtukus ir organizatorius, kad viskas būtų savo vietose. Jie ypač naudingi indams, sidabro įrankiams ir smulkiems prietaisams. Pritaikomus stalčių organizatorius galima pritaikyti įvairaus dydžio daiktams, kad visi daiktai - nuo samtelių ir mentelių iki matavimo šaukštų ir plėšiklių - turėtų jiems skirtą vietą.
Įdiekite ištraukiamas spinteles
Ištraukiamosios spintelėsgali labai pagerinti prieigą prie sunkiai pasiekiamų daiktų, laikomų gilių spintelių gale. Šie sprendimai puikiai tinka kampinėms spintelėms, kuriose vieta dažnai lieka nepanaudota. Ištraukiamas sandėliukas taip pat gali pakeisti situaciją, nes leis lengvai matyti ir pasiekti visas sausas prekes, kurios kitu atveju gali pasimesti perpildytame sandėliuke.
Naudokite ant durų montuojamus organizatorius
Spintelių durelių nugarėlėse yra vertingos vietos, kurią galima panaudoti saugojimui. Įrenkite lentynėles arba kabliukus dangčiams, valymo reikmenims ar net mažiems puodams ir keptuvėms laikyti. Taip pat virš spintelės durelių esantys organizatoriai gali laikyti viską - nuo pjaustymo lentelių iki kepimo skardų, kad prireikus būtų lengva jas paimti.
Pasirinkite daugiafunkcinius baldus
Jei yra vietos, apsvarstykite galimybę virtuvės salą įrengti kaip sandėliavimo patalpą. Saloje gali būti papildomų stalčių, lentynų ir net prieskonių lentynų ar mini šaldytuvų. Panašiai ir virtuvės vežimėlis gali suteikti papildomos vietos stalui ir daiktams laikyti, o prireikus jį galima perstumdyti. Virtuviniai baldai, bei kitos idėjos yra pateikiamos domdomhome.com puslapyje.
Daiktus laikykite pagal naudojimo dažnumą
Dažnai naudojamus daiktus laikykite ten, kur juos lengva pasiekti, o retai naudojamus daiktus sudėkite į aukštesnes arba atokiau esančias spinteles. Sezoninius daiktus, pavyzdžiui, šventinius indus ir specialius prietaisus, galima laikyti viršutinėse spintos lentynose arba visai kitoje patalpoje.
Maksimalus šaldytuvo ir šaldiklio organizavimas
Šaldytuve ir šaldiklyje esantiems daiktams tvarkyti naudokite permatomas dėžes. Sugrupuokite panašius daiktus, pavyzdžiui, visus pieno produktus arba visus mėsos produktus. Tai ne tik padeda palaikyti tvarką, bet ir sutrumpina laiką, kurį praleidžiate ieškodami daiktų, o duris laikykite kuo dažniau uždarytas, kad taupytumėte energiją.
Reguliariai iš naujo įvertinkite savo organizavimo sistemą
Galiausiai, jūsų virtuvės organizavimo sistema turėtų keistis, nes keičiasi jūsų poreikiai. Reguliariai iš naujo įvertinkite, kaip veikia dabartinė sistema, ir prireikus ją koreguokite. Kasmetinė virtuvės įrangos peržiūra, galbūt sutapatinama su giluminiu valymu, gali padėti išlaikyti viską funkcionalų ir šviežią.
Įgyvendindami šiuos patarimus, galite sukurti virtuvę, kuri bus ne tik tvarkinga, bet ir maloni naudoti. Efektyvi virtuvės sąranga sutrumpina maisto gaminimo ir valymo laiką ir pagerina bendrą patirtį naudojantis šia erdve. Nesvarbu, ar esate patyręs virtuvės šefas, ar mėgstate gaminti, organizuota virtuvė yra raktas į kulinarinę sėkmę.
Reklama