PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 8 d. 11:21

Virš Ukrainos sostinės girdėti sprogimai, matyti juodi dūmai, pranešama apie nukentėjusiuosius

Pasaulis

Virš Kyjivo girdėti sprogimai. Ukrainos priešgaišrinės gelbėjimo valdybos nuotr.

Rūta AndrošiūnaitėŠaltinis: BNS


308283

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko pirmadienį pranešė, kad per Rusijos apšaudymą žuvo penki ir nukentėjo dar 11 gyventojų.

Be to, socialiniame tinkle „Telegram“ Ukrainos sostinės meras Vitalijus Klyčko pranešė, kad pataikyta į vaikų medicinos centro pastatą.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai pranešė, kad Ukrainos sostinėje nugriaudėjo keli sprogimai – juodi dūmai kilo iš Kyjivo centro.

Pastaruoju metu Kyjivas buvo atakuojamas rečiau.

V. Klyčko nurodė, kad oro gynybos sistemų numuštų raketų skeveldros nukrito dviejuose centriniuose sostinės rajonuose ir pridūrė, kad ten dirba pagalbos tarnybos.

Rusijos pajėgos pirmadienį į Ukrainą paleido kelias balistines ir sparnuotąsias raketas, pranešė Ukrainos karinės oro pajėgos.

Per ataką dienos metu buvo panaudotos hipergarsinės raketos „Kinžal“, pranešė oro pajėgos. „Kinžal“ yra vienas naujausių ir pažangiausių Rusijos ginklų. Raketos skrieja 10 kartų didesniu nei garso greičiu, todėl jas sunku perimti.

Vietos pareigūnai taip pat pranešė apie sprogimus kitur Ukrainoje.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nurodė, kad, be Kyjivo, atakuoti Dnipras, Kryvyj Rihas, Slovjanskas ir Kramatorskas.

„Daugiau kaip 40 įvairių tipų raketų. Buvo apgadinti gyvenamieji pastatai, infrastruktūra ir vaikų ligoninė“, – sakė jis „Telegram“.

„Visas pasaulis turi pasitelkti visą savo ryžtą, kad Rusijos smūgiai pagaliau būtų nutraukti. Žudymas yra tai, kas [Rusijos prezidentui Vladimirui] Putinui svarbiausia. Tik kartu galime užtikrinti tikrą taiką ir saugumą“, – pabrėžė Ukrainos lyderis.