PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Liepos 12 d. 16:47

Vilnius nusidažė rausva spalva - moterys įveikė triatloną ir prisidėjo prie šeimų, kovojančių su onkologine liga

Vilnius

Augusto Didžgalvio nuotr.

Pranešimas spaudaiŠaltinis: Pranešimas spaudai


309226

Vakar vakare Vilniuje, prie Baltojo tilto įvyko ,,Naktinis moterų triatlonas”. Rekordinis skaičius moterų šiemet dalyvavo šiose triatlono varžybose.

Triatlono klubo ,,Ironmama” įkūrėja, renginio organizatorė Agnė Šniukienė džiaugiasi, kad renginys kiekvienais metais turi ne tik asmeninę prasmę dalyviams, bet ir bendruomeninę: ,,Kiekvienais metais kviečiame moteris išlipti iš komforto zonos ir pamilti aktyvų gyvenimo būdą, rūpintis savimi. Šiemet net pusė sumos nuo kiekvienos registracijos buvo skirta vėžiu sergančių vaikų šeimoms paramą teikiančiai organizacijai ,,Mamų Unija”.

,,Sportas yra gerai, bet daryti gerus darbus yra dar geriau. Labai džiaugiuosi, kad šiandien surinkti pinigai keliauja vėžiu sergantiems vaikams. Labai smagu matyti tiek daug sportuojančių žmonių, džiaugiuosi, kad Mamų unijos komanda taip pat dalyvavo triatlone ir prisijungė į šios bendruomenės gretas.” - džiaugėsi ,,Mamų Unijos” atstovė Ramunė Duobienė.

Moterys individualiose ir estafečių rungtyse turėjo įveikti nesudėtingas, trumpas distancijas: 200 m plaukimą Neries upe, 5 km dviračiu Upės gatve bei 1 km bėgimo rungtį. Vaikai dalyvavo mažiesiems sportininkams pritaikytose trumpesnėse rungtyse.

Naktinį moterų triatloną laimėjo Lina Vasiljevienė, antrąją vietą užėmė Edita Grigaitienė, o trečioji vieta atiteko Tatjanai Petrauskienei.

Viso renginio metu prie Baltojo tilto buvo gausu linksmybių: vaikus džiugino žaidimų erdvė, rėmėjų palapinėse dalyviai galėjo susipažinti su teikiamomis paslaugomis, buvo įrengtas dviračių priežiūros punktas, o nugalėtojas lepino gausybė rėmėjų dovanų.