PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Spalio 9 d. 08:42

Vilniuje sulaikytas iš ligoninės pabėgęs vyras, jis grąžintas į Užsieniečių registracijos centrą

Vilnius

Užsieniečių registracijos centras Pabradėje. / Žygimantas Gedvila/BNS

Gytis PankūnasŠaltinis: ELTA.LT


322803

Vilniuje antradienį sulaikytas iš ligoninės pabėgęs vyras, kuris ten buvo pristatytas iš Užsieniečių registracijos centro (URC), pranešė policija.

Policijos departamento duomenimis, antradienį, apie 20 val. į Vilniaus ligoninę iš Švenčionių rajone, URC pristatytas vyras (gim. 2000 m.), kuris, suteikus medicininę pagalbą, apie 20 val. 55 min. pasišalino.

Tą pačią dieną, apie 22 val. 29 min., vyras sulaikytas Vilniuje, Upės gatvėje, ir grąžintas į URC.

Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Kaip Eltai pasakojo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas spaudai Giedrius Mišutis, iš URC į Vilniaus ligoninę atvežtas vyras yra Uzbekistano pilietis. Jis antradienį, žaisdamas futbolo aikštėje, URC, pasiskundė, kad patyrė žandikaulio traumą, tad, pasak VSAT atstovo, iškviesti medikai ir nutarta vyrą vežti į sostinėje esančią Žalgirio kliniką.

„Žalgirio klinikoje vyrui suteikta pagalba, jis turėjo būti grąžinamas į URC, bet jis pasišalino iš klinikos. Tada pasienietis pradėjo vyrą persekioti. (...) Prie Žaliojo tilto vyrą sulaikė URC pareigūnas, vyras grąžintas į URC“, – pasakojo G. Mišutis.

VSAT duomenimis, minėtas Uzbekistano pilietis Lietuvoje prašė prieglobsčio, bet jo prašymas buvo atmestas. Šiuo metu vyras laukia, kol bus išsiųstas į kilmės šalį.