PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 1 d. 11:10

Vilniuje šiemet veiks 14 viešųjų paplūdimių

Vilnius

Freepik.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


303129

Vilniuje, šį savaitgalį skelbiančiame maudymosi sezono pradžią, šiemet veiks 14 viešųjų paplūdimių, šeštadienį pranešė sostinės viešuosius paplūdimius prižiūrinti įmonė „Grinda“.

Mėlynoji vėliava, rodanti aukščiausią tarptautinį paplūdimių kokybės ir aplinkosaugos ženklą, šią vasarą plevėsuos trijuose paplūdimiuose – Balsio, Žirmūnų ir Valakampių I-jame. Tai – vieninteliai Lietuvoje gėlavandeniai paplūdimiai, įvertinti visame pasaulyje atpažįstamu aplinkosaugos ir paplūdimių paslaugų kokybės ženklu.

Visuose sostinės paplūdimiuose įrengtos aktyvaus laisvalaikio erdvės su treniruokliais, paplūdimio tinklinio ar vaikų žaidimų aikštelėmis. Iškylų erdvėse sumontuotos stacionarios kepsninės ir iškylų stalai, dalis jų pritaikyta neįgaliesiems.

Šalia vandens ant smėlio ar žolės įrengtos pasyvaus poilsio zonos, upėse ir ežeruose plūdurais nužymėtos vaikų maudyklos ir saugaus maudymosi zonos.

Žirmūnų, Balsio, Balžio ežerų paplūdimiuose riboto judumo suaugusieji ir vaikai gali pasinaudoti specialiais paplūdimio vežimėliais, kuriais saugu panirti į vandenį ir pasimėgauti vasariškais maudynių malonumais.

Naujosios Vilnios maudyklos vandenyje aptikus bakteriologinę taršą, čia maudytis laikinai draudžiama. Tuo tarpu kitų Vilniaus paplūdimiuose maudyklų vanduo yra švarus ir atitinka higienos reikalavimus, apribojimai maudytis juose netaikomi.

Paplūdimiuose kasdien nuo 8-20 val. dirbs beveik 50 gelbėtojų ir 40 paplūdimų teritorijos tvarkytojų.

Maudymosi sezonas truks iki rugsėjo 15 dienos.