PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 12 d. 07:06

Vilniuje ne vietoje palikti dalijimosi platformų paspirtukai bus išvežami, grės baudos

Vilnius

Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


313619

Nuo pirmadienio Vilniuje įsigaliojant naujoms taisyklėms, ne vietoje palikti dalijimosi platformų paspirtukai ir dviračiai bus priverstinai išvežami į saugojimo aikštelę, pažeidėjams grės baudos iki 180 eurų.

Šiuo metu sostinėje veikia „Bolt“ ir „RIDE“ elektrinių paspirtukų ir dviračių dalijimosi platformos.

Transporto priemonės bus nuvežamos nuo pėsčiųjų, dviračių takų ir kitų vietų, kuriose jas draudžiama statyti pagal Kelių eismo taisykles (KET).

Tuo metu nuo šaligatvių jie būtų nuvežami tik tais atvejais, kai sustojusi transporto priemonė užstotų kelią kitiems vairuotojams ar pėstiesiems, trukdytų įvažiuoti ar išvažiuoti į ar iš stovėjimo vietos, garažo, kiemo. Taip pat, jei būtų trukdoma įlipti į kitą transporto priemonę arba kitaip kliudomas transporto priemonių ar pėsčiųjų eismas.

Šios transporto priemonės bus išvežamos ir tuo atveju, jei bus paliekamos ant neregiams specialiai pritaikytos šaligatvio dalies.

Vilniaus savivaldybės teigimu, už ne vietoje paliktą paspirtuką ar dviratį bus skiriama administracinė bauda iki 90 eurų, o pastačius juos neįgaliojo stovėjimo vietoje – iki 180 eurų.

Bauda bus išrašoma įmonei, o ši turės galimybę ją perrašyti transporto priemonę netinkamoje vietoje palikusiam vairuotojui.

Taip pat vairuotojai arba nuomos veiklą vykdantys operatoriai privalės sumokėti nuvežimo ir saugojimo mokestį – 48 eurus.

Pasak savivaldybės, šiuo metu sostinėje yra 440 specialiai elektriniams paspirtukams ir elektriniams dviračiams skirtos stovėjimo vietos.