PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 9 d. 08:05

Vilniuje – metinė „Naujos kartos Lietuva“ plano konferencija

Vilnius

Unsplash.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


308400

Antradienį sostinėje vyks Finansų ministerijos ir Europos Komisijos (EK) organizuojama metinė „Naujos kartos Lietuva“ plano konferencija.

Jos programoje numatomos diskusijos apie paramą verslams ir žaliąją pertvarką bei energetinio saugumo skatinimą Lietuvoje.

Konferencijoje pasisakyti planuoja finansų ministrė Gintarė Skaistė, Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, Lietuvos saulės energetikos asociacijos prezidentas Andrius Karazinas, „Litgrid“ vadovas Rokas Masiulis, „Northway Biotech“ įmonių grupės generalinis direktorius Vladas Algirdas Bumelis. Taip pat atstovai iš Europos Komisijos.

ELTA primena, kad praėjusių metų spalio pabaigoje EK priėmė teigiamą iš dalies pakeisto Lietuvos Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (angl. Recovery and Resilience Facility, RRF) plano, įskaitant skyrių „REPowerEU“, vertinimą.

Dabartinė plano vertė – 3,85 mlrd. eurų (2,3 mlrd. eurų dotacijų ir 1,55 mlrd. eurų paskolų). Tai beveik dvigubai viršija pirminio ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano vertę.

Lietuva pagal „Naujos kartos Lietuva“ planą jau yra gavusi beveik 1 mlrd. eurų subsidijos lėšų ir daugiau kaip 470 mln. eurų paskolos lėšų.