PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Liepos 26 d. 20:57

Vilniuje esanti kelio atkarpa kelia didelį galvos skausmą: darosi neramu dėl žmonių saugumo

Lietuva

Trijų juostų kelias link Aukštųjų Panerių ir Salininkų / Alfa.lt

Augustina KizelytėŠaltinis: ALFA.LT


311561

Trijų juostų kelyje link Aukštųjų Panerių ir Salininkų, ypač siaurame posūkyje į Kauną, dažnai susidaro spūstys, o tai gali kelti grėsmę avarinės situacijos metu. Kaip teigė Vilniaus miesto savivaldybė, miesto administracijai ši problema yra žinoma.

Avarinės situacijos atveju, pavyzdžiui, evakuacijos, labai svarbu turėti gerai parengtą nenumatytų atvejų planą. Tai gali apimti koordinavimą tarp atitinkamų institucijų, įskaitant savivaldybės, pagalbos tarnybas ir transporto agentūras.

Vilniaus miesto savivaldybė teigia, kad yra suplanuota šios sankryžos rekonstrukcija.

„Vilniaus savivaldybė yra suplanavusi rekonstruoti esamą šviesoforinę sankryžą, pertvarkant ją į dviejų lygių transportinį mazgą. Į planuojamos sankryžos ribas patenka dalis privačių žemės sklypų, todėl šiuo metu atliekamos žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūros. Jas planuojama užbaigti kitąmet, tuomet bus derinamas statybos leidimas darbams atlikti“, – sakė Gabrieliaus Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus atstovas.

Tokios priemonės kaip alternatyvūs maršrutai, eismo valdymo strategijos ir aiškus visuomenės informavimas būtų būtinos siekiant užtikrinti saugų ir veiksmingą evakuacijos procesą. Pasak G. Grubinsko, galimos evakuacijos atveju ši vieta keltų daug problemų. Bus siūloma šioje vietoje platinti užvažiavimą.

„Planuojama rekonstrukcija neapima esamo užvažiavimo į A1 kelią, nes jis priklauso AB „Via Lietuva“ (buvusi Lietuvos automobilių kelių direkcija). Visgi Vilniaus savivaldybė mato šią vietą kaip probleminę galimos evakuacijos atveju, todėl inicijuojamos diskusijos dėl užvažiavimo platinimo iki dviejų eismo juostų“, – teigė G. Grubinskas.

Evakuacijos atveju eismas šioje gatvėje vyktų viena kryptimi: „Galimos evakuacijos atveju būtų pasitelkiamos ir priešpriešinio eismo juostos. Evakuacijos metu eismas iš esmės būtų vienakryptis, todėl išvykimui būtų naudojamas visas ar bent didžioji dalis kelio pločio su atitinkamomis kelių tarpusavio jungtimis“, – sakė G. Grubinskas.