PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 28 d. 10:55

Vilniuje – didžiausia regione aviacijos konferencija „MRO BEER 2024“

Vilnius

BNS Fotobanko nuotr.

Pranešimas spaudaiŠaltinis: Pranešimas spaudai


306950

Liepos 26-27 d. Vilniuje surengta tarptautinė aviacijos konferencija „MRO BEER 2024“, subūrusi daugiau kaip 1000 aviacijos ekspertų ir sprendimų priėmėjų iš viso pasaulio. „MRO BEER” konferencija skirta orlaivių techninės priežiūros ir remonto (angl. k. Maintenance, Repair and Overhaul – MRO) rinkos aktualijoms apžvelgti.

„MRO BEER“ yra kasmetinė tarptautinė konferencija, kurioje didelis dėmesys skiriamas Baltijos šalių ir Rytų Europos aviacijos regionams. Konferenciją rengia didžiausia aviacijos žiniasklaidos organizacija pasaulyje „Aviation Week“. Šis industrijos renginys Vilniuje vyksta jau ketvirtą kartą.

„Vilniaus svarba viso regiono aviacijos kontekste yra akivaizdi kalbant ne tik apie susisiekimą, bet ir aviacijos paslaugas, ypač orlaivių priežiūrą – čia veikia net keli MRO centrai. Džiaugiamės galėdami sugrįžti į Vilnių ir supažindinti tarptautinę aviacijos bendruomenę su Lietuva,“ – teigia „Aviation Week Network events“ atstovas Lydia Janow.

„Organizuodami konferenciją, į šalį pakvietėme ryškiausius industrijos lyderius ir ekspertus. Žinoma, ne ką mažiau už žinių dalijimąsi svarbus ir komercinis renginio potencialas – didžioji dalis atvykusiųjų yra sprendimų priėmėjai, ieškantys partnerių. Dėl to ši konferencija yra puiki proga šalies ir regiono verslams parodyti savo profesionalumą, kuriuo garsėjame visame pasaulyje,“ – sako „FL Technics“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.

Šių metų „MRO BEER“ diskusijos ir pranešimai palietė tokias aviacijos verslui aktualias temas kaip skaitmenizacija, infliacijos įtaka regionui, orlaivių variklių priežiūros iššūkiai ir kita. Antrąją konferencijos dieną dalyviai turėjo galimybę apsilankyti Kauno LEZ zonoje veikiančiame „FL Technics“ variklių servise, susipažinti su ten taikomais sprendimais ir procesais.

„FL Technics“ yra pasaulinė orlaivių techninės priežiūros ir remonto (angl. k. Maintenance, Repair and Overhaul - MRO) bendrovė, turinti MRO angarus Indonezijoje, Jungtinėje karalystėje ir Lietuvoje bei 100 operatyvinių priežiūros stočių įvairiose šalyse. Tarp įmonės klientų – „Wizz Air“, „Lufthansa“, „Saudia“ ir kiti. „FL Technics“ priklauso „Avia Solutions Group“ (ASG) įmonių grupei.