PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 17 d. 10:54

Vilniečių idėjoms viešųjų erdvių įveiklinimui ar sukūrimui skirta milijonas eurų

Vilnius

Etaplius.ltŠaltinis: ELTA


305061

Po metų pertraukos vilniečiai kviečiami teikti idėjas sostinės viešųjų erdvių įveiklinimui, pagerinimui ir naujų erdvių sukūrimui. Iš viso šiemet „Dalyvauk! Vilnius“ idėjų įgyvendinimui numatyta paskirstyti apie 1 mln. eurų.

Pasak Vilniaus savivaldybės Organizacijos vystymo grupės vadovė Lina Koriznienės metų pertrauka padaryta tam, kad nuo trijų seniūnijų iki viso miesto išaugęs „Dalyvauk! Vilnius“ turėtų patogią idėjų siūlymo platformą.

Anksčiau vilniečiams norint atiduoti savo balsą už labiausiai patikusią idėją tekdavo jungtis prie puslapio, tuomet save autentifikuoti per elektroninės valdžios vartus.

Naujojoje platformoje atiduoti balsą savo išsirinktai idėjai pakaks kelių paspaudimų. Savo tapatybę ir deklaruotą gyvenamąją vietą gyventojai patvirtins telefonu (specialiai tik jiems sugeneruotu penkių skaitmenų kodu).

Taip pat atsinaujino ir projekto koncepcija – nuo šiol aplinkos gerinimo idėjas vilniečiai gali teikti dviem kategorijoms – mažos ir didelės apimties. Mažos apimties kategorijoje gali būti siūlomos nekomercinės aplinkos gerinimo idėjos, kurių įgyvendinimo vertė neviršija 30 tūkst. eurų, didelės apimties kategorijoje – neviršijančios 150 tūkst. eurų.

Vilniečiai savo idėjas kviečiami teikti iki rugsėjo 15 d. platformoje „Dalyvauk! Vilnius“. Ekspertų komisija pateiktas idėjas atrinks balsavimui, o spalio 7– lapkričio 3 d. vilniečiai savo balsą galės atiduoti jiems labiausiai patinkantiems pasiūlymams.

Lapkričio 6 d. bus paskelbtos idėjos-laimėtojos ir atsižvelgiant į jų apimtį bus įgyvendintos per 1–2 metus.

Mažos apimties kategorijos idėjos bus įgyvendinamos per 12 mėnesių, didelės apimties kategorijos – per 24 mėnesius.

Šiemet „Dalyvauk! Vilnius“ idėjų įgyvendinimui numatyta paskirstyti apie 1 mln. eurų. 2022-aisiais paskirstyta per 300 tūkst. eurų, 2021 m. „Dalyvauk! Vilnius“ idėjoms paskirstyta 64 tūkst. eurų. Nuo projekto starto iš viso jau įgyvendinta 52 projektai.