PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Šiaulių televizija2024 m. Gegužės 9 d. 21:14

Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje vyko jaunųjų tyrėjų tarptautinė mokslinė konferencija

Šiauliai

EtapliusŠaltinis: Šiaulių televizija


300670

Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje vyko jaunųjų tyrėjų tarptautinė mokslinė konferencija „Jaunasis tyrėjas išmaniajai visuomenei“. Joje pranešimus įvairiomis temomis skaitė įvairūs pranešėjai, taip pat savo sėkmės istorijomis dalijosi žymūs šiauliečiai.

Vilniaus universiteto Šiaulių akademija (VUŠA) turi tradiciją organizuoti ne tik tarptautines mokslines ar respublikines konferencijas mokslininkams, dėstytojams, verslui bet ir studentams, jauniems tyrėjams. Būtent tokia konferencija, tikintis dar didesnio pritraukimo į studijų programas, vyko VUŠA naujose patalpose.

„Labai džiaugiamės, kad studentai įsitraukia ir pristato tyrimų rezultatus. Dažniausiai tai būna baigiamųjų darbų, bakalauro ir magistro. Kartais įsitraukia ir doktorantai, parodo savo lygį ir motyvuoja jaunesnius studentus siekti aukštesnių rezultatų. Šiemet įmonė „Vilmers“ įsteigė savo prizą – baldą“, – teigė VUŠA direktorė Renata Bilbokaitė.

„Mes turime daug sekcijų, kuriose yra edukologiniai pranešimai: ekonomikos ir investavimo, gamtinių sistemų valdymo, matematikos, informatikos, vadybos ir viešojo valdymo sekcijas. Pranešimų variacija labai didelė. Iš tiesų džiugina, kad gimnazistai kartu su studentais diskusijose atranda tą teisingą atsakymą. Džiugu, kad jaunųjų tyrėjų konferencija buria jaunimą bendrose kryptyse atrasti aktualijas ir pagridines problemas, kurias reikia spręsti“, – mintimis dalijosi VUŠA Regionų plėtros instituto direktorė Lina Garšvienė.

Džiugu, kad Šiaulių akademija yra geriausio šalies universiteto filialas.

„Mes turime visas pridėtines vertes, skiriasi tik lokalizacija. Labai tuo džiaugiamės. Ir užsienio studentams patinka pas mus labiau nei sostonėje, todėl, kad Šiauliai yra ramesnis miestas, taip pat pragyvenimo kaštai yra mažesni. Tai yra svarbu ir Lietuvos studentams, todėl, kad ne visi tėvai išgali išleisti savo atžalas studijuoti į didmiesčius.<...> Net Vilniaus kontekste mes esame 3 iš 15 fakultetų, kuriame studentai geriausiai vertina studijų kokybę“, – pridūrė R. Bilbokaitė.

Plačiau apie tarptautinę mokslinę konferenciją ir galimybes studijuoti VUŠA – vaizdo reportaže: