PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 9 d. 12:08

Vilniaus rajono savivaldybė rengiasi kvartalinei renovacijai

Vilnius

S. Žiūros nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: ELTA


313418

Siekdama skatinti gyventojus atnaujinti senus daugiabučius namus, Vilniaus rajono savivaldybė ketina griebtis kvartalinės renovacijos. Savivaldybės meras Robertas Duchenvičius sako, kad savivaldybė, tarybai patvirtinus šią programą, įsipareigotų šalia renovuojamų pastatų už savo lėšas sutvarkyti ir gyvenamąją aplinką.

„Skatinsime gyventojus renovuoti daugiabučius gyvenamuosius namus, o savivaldybė organizuos ir vykdys aplinkinės infrastruktūros, pavyzdžiui, automobilių parkavimo aikštelių, šaligatvių, apšvietimo, požeminių inžinierinių tinklų, vaikų žaidimo ir sporto aikštelių, elektromobilių krovimo stotelių ir kt., įrengimą bei sutvarkymą“, – pranešime cituojamas R. Duchnevičius.

Mero vertinimu, Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje gausu senos statybos daugiabučių namų, kurie neatitinka energinio efektyvumo standartų bei reikalauja remonto.

„Atėjus šildymo sezonui, rajono gyventojai dažnai susiduria su didelių sąskaitų už šildymą problema, kurią savivaldybė bando spręsti kasmet skirdama kompensacijas. Tai nėra ilgalaikis ir efektyvus sprendimas. Kvartalinė renovacija – tai viena iš priemonių, kuriomis siekiama minėtų tikslų įgyvendinimo“, – teigė jis.

Kvartalinės renovacijos programai po pateikimo jau pritarė savivaldybės taryba, toliau projektas bus svarstomas komitetuose. Tikslus jo likimas paaiškės rugpjūčio pabaigoje vyksiančio tarybos posėdžio metu.