PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 28 d. 13:09

Vilniaus rajono ir miesto merai aptarė aktualius savivaldybių gyventojams klausimus

Vilnius

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybė


315816

Rugpjūčio 27 d. Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič susitiko su Vilniaus miesto meru Valdu Benkunsku aptarti viešojo transporto integracijos, miesto autobusų bilietų įsigijimo galimybių rajono gyventojams, taip pat kalbėta apie miesto viešojo transporto maršrutų plėtrą Vilniaus rajone.

Pasak Vilniaus rajono mero R. Duchnevičiaus, kadangi abi savivaldybės yra besiribojančios, yra nemažai bendrų klausimų, aktualių tiek miesto, tiek rajono gyventojams.

„Viena iš pagrindinių aptartų temų – viešasis transportas. Aptarėme vieningos bilietų sistemos įdiegimo galimybes. Kalbėjome apie bendradarbiavimą derinant maršrutus Vilniaus rajono teritorijose. Palietėme klausimą, kurį dažnai kelia mūsų rajono gyventojai. Tai – savivaldybes jungiančios infrastruktūros (keliai, gatvės, šaligatviai) tvarkymas ir priežiūra“, – sako meras R. Duchnevič.

Susitikimo metu taip pat buvo aptarti Vilniaus regiono gyventojų apklausos dėl viešojo transporto rezultatai. Remiantis tyrimo atsakymais, gyventojai rinktųsi viešąjį transportą dėl patogumo ir švaros, mažesnės kainos, taip pat įtakos turėtų vienas bilietas keliaujant tarp savivaldybių, dažnesni reisai, greitesnės kelionės ir pan.

Šiuo metu Vilniaus rajono teritorijoje kursuoja 23 Vilniaus miesto viešojo transporto maršrutai. Vilniaus rajono savivaldybės meras R. Duchnevič iškėlė klausimą dėl šių maršrutų galimų trasų praplėtimo, kad viešasis transportas pasiektų kuo daugiau gyventojų.

Kalbant apie viešojo transporto maršrutų trasų pokyčius, akcentuota, kad tam reikalinga ir atitinkama infrastruktūra: gatvių atkarpų pritaikymas, stotelių ir jų prieigų, galimų punktų, viešojo transporto apsisukimo žiedų įrengimai.

Abiejų savivaldybių merai sutarė ir toliau bendradarbiauti sprendžiant aktualius klausimus tiek rajono, tiek sostinės gyventojams.