PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 27 d. 13:21

Vilniaus rajono gyventojai dalyvavo solidarumo bėgime

Vilnius

Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centro nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybė


306767

Siekdami suburti žmones bendram tikslui, VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Vilniaus rajono skyrius birželio 22 d. Neries regioniniame parke organizavo Solidarumo bėgimą, kurio misija – padaryti pasaulį šiek tiek geresne vieta, skatinant solidarumą ir renkant paramą tiems, kuriems jos reikia labiausiai.

Akcijos būdu organizatoriai siekė diegti solidarumo bei empatijos vertybes ir raginti susimąstyti apie vaiko teises Lietuvoje bei visame pasaulyje. Solidarumo bėgimo dalyviai aukojo pasirinktą sumą už kiekvieną nubėgtą kilometrą. Vaikai ir suaugusieji, vedini kilnių tikslų, skatinami nubėgti kuo daugiau kilometrų ir pasiekti savo asmeninį bėgimo rekordą. Solidarumo bėgimas vertingas ne tik dėl surinktų lėšų, bet ir todėl, kad vaikus mokome būti geresniais, tolerantiškais ir nuo mažens pagelbėti artimam.

Vilniaus rajono skyriaus organizuotame Solidarumo bėgime dalyvavo 52 asmenys, kurie nubėgo 133,5 kilometrus. Akcijos metu surinkta ir paaukota 120 eurų.

Vilniaus rajono savivaldybė dėkoja VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Vilniaus rajono skyriui už iniciatyvą ir bendruomenės subūrimą kilniam tikslui, o dalyviams taria „ačiū“ už būvimą neabejingais ir pavyzdingais rajono bendruomenės nariais.