PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Gegužės 14 d. 09:33

Vilniaus rajone toliau intensyviai vykdomi kelių ir gatvių tvarkymo darbai

Vilnius

Vilniaus raj. savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus raj. savivaldybės inf.


301096

Palankios oro sąlygos ir toliau leidžia intensyviai vykdyti kelių bei gatvių tvarkymo ir asfaltavimo darbus Vilniaus rajone.

„Vilniaus rajone toliau intensyviai atnaujiname ir tvarkome kelius bei gatves, siekiant užtikrinti saugų ir patogų eismą visiems vairuotojams bei pėstiesiems. Įsibėgėjęs pavasaris ir palankios oro sąlygos leidžia atlikti daug reikšmingų darbų infrastruktūros srityje. Deja, žvyrkeliai išlieka didžiausia problema, bet dėsime visas pastangas, kad kuo daugiau gyventojų džiaugtųsi išasfaltuotais, apšviestais ir saugiais keliais“, – sako Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič.

Šiuo metu Avižienių seniūnijoje išasfaltuota 370 metrų Kalno gatvės. Asfaltuotais keliais taip pat džiaugiasi Zujūnų seniūnijos Žaliosios gatvės gyventojai, išasfaltuota Rudaminos seniūnijos Mariniškių gatvė.

Asfaltavimo darbai pradėti Buivydžių seniūnijos Šventininkų gatvėje, paruošiamieji asfaltavimo darbai prasidėjo ir Lavoriškių seniūnijoje, Saulės gatvėje.

Savivaldybė deda visas pastangas ir remontuoja kelius, kiek tik tai leidžia finansinės galimybės. Patogios ir saugios susisiekimo sistemos plėtrai šiais metais numatoma apie 15 mln. eurų. Ją sudarytų savivaldybės biudžeto, savivaldybės infrastruktūros plėtros rėmimo programos ir Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos.

Jos bus skirtos naujų kelių ir gatvių remontui bei įrengimui, apšvietimo infrastruktūros tvarkymui, saugių sąlygų užtikrinimui pėstiesiems ir dviratininkams.

Taip pat išnaudojamos visos galimybės gauti papildomą finansavimą iš valstybės ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų.