PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 24 d. 08:18

Vilniaus rajone bus pristatytos VRM Jungtinės specialiosios pajėgos

Vilnius

Vidaus reikalų ministerija (VRM). BNS nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


310972

Vilniaus rajone trečiadienį bus pristatytos Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Jungtinės specialiosios pajėgos.

Kaip pranešime spaudai skelbia VRM, pajėgų pristatymo renginys vyks Valčiūnuose, Ugniagesių gelbėtojų mokykloje.

Renginio metu bus pristatyti VRM Jungtinių specialiųjų pajėgų tikslai ir funkcijos, veikimo galimybės ir kaip Jungtinės specialiosios pajėgos prisidės prie efektyvesnio Lietuvos saugumo užtikrinimo.

„Pasikeitus saugumo situacijai regione, būtina ieškoti bendros tarnybų sąveikos ir sinergijos galimybių, todėl neabejojame, kad ši VRM Jungtinių specialiųjų pajėgų platforma bus dar vienas elementas stiprinant mūsų parengtį ir atsparumą“, – pranešime cituojama vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Anot VRM, Jungtinės specialiosios pajėgos kuriamos, siekiant pasirengti atremti nekonvencines, hibridines ar kitas valstybės saugumui kylančias grėsmes. Šias pajėgas sudarys Viešojo saugumo tarnybos Operatyvaus reagavimo kontratakos komanda, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Specialiosios paskirties skyrius ir Policijos departamento Antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“.

Renginio metu bus pademonstruotos VRM Specialiųjų pajėgų operacinės galimybės, tai yra gelbėjimas po teroristinio išpuolio, sprogmenų aptikimas ir neutralizavimas, pastato šturmas, naudojant aviacijos paramą.