PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 16 d. 10:45

Vilniaus oro uoste nuo birželio – trumpiesiems automobilių sustojimams bus skirta nauja aikštelė

Vilnius

ELTA / Dainius Labutis

Etaplius.ltŠaltinis: ELTA


301394

Lietuvos oro uostai praneša, kad nuo birželio 3 dienos, atvykus automobiliu, keleivius išlydėti ir pasitikti bus galima naujai įrengtoje aikštelėje P2, esančioje priešais baigiamą statyti išvykimo terminalą. Į šią aikštelę persikelia ir visos kitos – pavežėjų, taksi bei dalinimosi automobiliais – paslaugos, kurios čia veiks iki rugsėjo pabaigos.

„Naujausias pokytis žymi paskutinį laikiną, bet būtiną eismo pertvarkos etapą. Jau nuo rugsėjo pabaigos automobilių ir viešojo transporto eismo sistema oro uosto prieigose taps kur kas pralaidesnė, todėl atvykti ir išvykti iš Vilniaus oro uosto šį rudenį bus patogiau“, – teigia Lietuvos oro uostų plėtros departamento vadovas Arnas Dūmanas.

Skelbiama, kad nuo birželio 3 dienos dabar keleivių naudojamos PC ir P3 aikštelės yra uždaromos paskutiniam rekonstrukcijos etapui, todėl laikinai bus perkeltas pagrindinis įvažiavimas į naująją automobilių sustojimo aikštelę.

Rudenį, baigus rekonstrukciją, bus atverta daugiau vietų vadinamojoje „Kiss & fly“ zonoje, skirtoje trumpalaikiam sustojimui. Visos šiuo metu esančios aikštelės bus sujungtos į vieną visumą.

Įgyvendinant laikinus pokyčius, vasarą pėsčiųjų patogumui sukurta galimybė iš sustojimui skirtos aikštelės P2 taku patekti tiesiai į išvykimo terminalą – pasinaudojant atnaujinta kairiąją senojo panduso dalimi.

Taip pat nuo birželio 3 dienos miesto autobusams skirtos stotelės oro uosto prieigose bus tik Rodūnios kelyje (greta viešbučio „AirInn Vilnius“ ir aikštelės P4).

Tarpmiestinių autobusų stotelė įsikurs F. Vaitkaus gatvėje, tik įsukus iš Dariaus ir Girėno gatvės. Tarp oro uosto ir tarpmiestinių autobusų stotelės nuolat kursuos nemokamas autobusas.

Turistiniai autobusai keleivius galės išlaipinti pagrindinėje naujai įrengtoje aikštelėje priešais baigiamą statyti oro uosto terminalą.