PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 12 d. 15:20

Vilniaus miesto taryba pritarė 73 naujų troleibusų pirkimui

Vilnius

BNS/Fotobankas nuotr.

BNS.LTŠaltinis: BNS.LT


304499

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį pritarė 73 naujų troleibusų pirkimui.

Vilniaus viešasis transportas viešąjį pirkimą planuoja skelbti birželio pabaigoje, sutartį tikimasi pasirašyti dar šiais metais.

„Nuosekliai investuojame į viešojo transporto atnaujinimą tam, kad vilniečiai ir miesto svečiai, įvertinę naujų transporto priemonių patogumą bei patrauklumą, dažniau rinktųsi ekologiškas keliones viešuoju transportu“, – savivaldybės išplatintame pranešime cituojamas sostinės meras Valdas Benkunskas.

Konkurso sąlygose bus nurodyta, kad nauji troleibusai turi būti sujungtiniai triašiai žemagrindžiai, 18 metrų ilgio, riedantys autonomine eiga, be kontaktinio tinklo galintys nuvažiuoti iki 20 kilometrų.

Jų šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistema turės būti elektrinė, kad užtikrintų komfortą visais metų laikais. Sėdimų vietų, įskaitant vairuotojo vietą, turės būti ne mažiau kaip 40, stovimų vietų – ne mažiau kaip 70.

Troleibusuose turės būti įrengta rampa, užtikrinanti sklandų judėjimą individualių poreikių turintiems asmenims ir šeimoms su mažais vaikais. Keleivių patogumui taip pat turės būti įrengtos išmaniųjų įrenginių krovimo jungtys, taip pat turės būti įrengta ir dviračių tvirtinimo įranga, kuri leis vežti dviračius jo salone.

„Mūsų tikslas – iki 2026 metų pabaigos pilnai atnaujinti mūsų valdomą troleibusą parką tam, kad vilniečiai ir sostinės svečiai galėtų komfortiškai keliauti moderniomis, ekologiškomis transporto priemonėmis“, – pranešime cituojamas „Vilniaus viešojo transporto“ direktorius Ignas Degutis.

Vilnius nuo pernai ėmėsi atnaujinti troleibusų parką, šią vasarą sostinės gatvėse važiuos naujos transporto priemonės.

Pagal bendrovės Vilniaus viešasis transportas ir „Škoda Electric“ praėjusiais metais pasirašytą sutartį iš viso bus pagamintas 91 troleibusas. Bendra sutarties vertė siekia daugiau kaip 52 mln. eurų.

Pirmieji „Škoda 32 Tr“ troleibusai sostinę pasiekti turėtų birželio pirmoje pusėje.

Atlikus bandomuosius važiavimus sostinės gatvėmis bei kitas privalomas procedūras, pirmieji 20 naujų troleibusų keleivius pradės vežti rugpjūtį, dar 20 transporto priemonių, anot savivaldybės, šiuo metu yra gaminamos.