PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 26 d. 09:40

Vilkaviškio sportininkai susirinko pirmą kartą organizuotame renginyje „Sporto lavina“

Vilkaviškis

Vilkaviškio rajono savivaldybės nuotr.

Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijaŠaltinis: mmm.lt


315379

Šeštadienį Paežerių dvare buvo karšta ne tik nuo saulės, bet ir nuo sportinių emocijų – čia vyko pirmą kartą organizuotas renginys „Sporto lavina 24“.

Sportiškai pradėti dieną susirinkusiuosius pakvietė Vilkaviškio rajono visuomenės sveikatos biuro specialistės, kurios pravedė gerų emocijų bei puikios nuotaikos kupiną mankštą.

Šventėje dalyvavo ir savo patirtimi iš krepšinio aikštelės dalijosi krepšininkai Virginijus Praškevičius ir Saulius Kuzminskas, pasidaliję savo karjeros istorijomis ir ryškiausiomis pergalėmis. Diskusijos klausę dalyviai turėjo unikalią progą gyvai apžiūrėti istorinį 2003-ųjų Europos krepšinio čempionato aukso medalį, kurį kartu su rinktine iškovojo V. Praškevičius.

Vėliau visoje parko teritorijoje savo veiklas pristatė ir kiekvieną jų išbandyti kvietė Vilkaviškio rajone veikiantys sporto klubai.

Vilkaviškio lengvosios atletikos sporto klubas kvietė dalyvauti šuolio į tolį varžybose, mesti kimštinį kamuolį, dalyvauti estafetėse ir šaudykliniame bėgime.

Spartan Fight Team šventės metu pravedė parodomąją treniruotę ir kvietė išbandyti kikbokso sporto šaką.

„Škvaliukas“ kartu su jaunaisiais buriuotojais išsamiai pristatė buriavimą, įrangą bei plaukimo technikas, o visi norintieji galėjo išbandyti plaukimą Optimist (mažiausiais) laiveliais dvaro akvatorijoje.

Vilkaviškio šachmatų klubas „Širvinta“ kvietė išbandyti simultaną su daugkartiniu šachmatų turnyro čempionu Ovidijumi Vyšniausku.

Automobilių sporto klubas „Vilkaviškio greitis“ demonstravo įspūdingus sportinius automobilius, o šios sporto šakos sportininkai mielai atsakinėjo į susirinkusiųjų klausimus.

Keturvalakių smiginio klubas kvietė jėgas išbandyti prie smiginio lentų.

Suvalkijos Feeder Klubas visus norinčius supažindino su sportine žūkle, pristatė įrangą bei pasidalijo keliomis sėkmingos žvejybos paslaptimis.

Vilkaviškio sporto centro mokytojas Audrius Kairys kvietė išbandyti stalo tenisą bei susipažindino su šios sporto šakos taisyklėmis.

Kybartų „Sveikata“ pristatė seniausio iki šiol Lietuvoje veikiančio futbolo klubo tradicijas ir supažindino su šio sporto subtilybėmis.

AIRA Cycling Team kvietė pažinti dviračių sportą ir naujausius dviračių modelius.