PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 10 d. 15:58

Vilkaviškio rajone prasidėjo šių metų turizmo sezonas

Vilkaviškis

Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centro nuotr.

EtapliusŠaltinis: Vilkaviškio rajono savivaldybė


300781

Šiandien Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centras pakvietė rajono turizmo paslaugų tiekėjus susipažinti su vieni kitų teikiamomis paslaugomis, taip atidarant 2024 m. turistinį sezoną.

Diena prasidėjo Būdos kaime esančioje „Šeimos viloje“. Šeimininkai sako, kad tai šeimos verslas kuriamas su meile ant prosenelių žemės, ant kurios vaikšto jau penktos kartos mažos kojytės. 12 metų puoselėjamoje sodyboje pastatytas kupolas, kuriame kviečiama švęsti įvairias šeimos šventes. Taip pat jaukiuose nameliuose teikiamos apgyvendinimo paslaugos.

Vėliau bitininkė Renolda Stepanauskaitė-Kubilienė kvietė dalyvauti misos virimo ant laužo edukacijoje bei degustuoti ypatingo skonio medų.

Vilkaviškyje naujai duris atvėręs restoranas „Gilių kiemelis“ vaišino pietumis ir atskleidė restorano pavadinimo atsiradimo istoriją. Kaip teigė jo savininkai, tikrasis kavinės akcentas yra uždaras kiemelis, kurio vidury auga senas ąžuolas ir nuo jo krenta milžiniškas gilių kiekis, todėl būtent tai ir lėmė „Gilių kiemelio“ pavadinimo atsiradimą.

Vėliau delegacija lankėsi ir apžiūrėjo naujausią Vilkaviškio rajono viešbutį „Robeda“. Kybartuose įsikūrę svečių namai paslaugas teikia visus metus. Viešbutyje yra baras, veikia nemokamas belaidis internetas, svečiams rytais tiekiami iš valgiaraščio pasirenkami pusryčiai.

Turistinio sezono atidarymo diena baigėsi ūkininko Roberto Mickevičiaus ūkyje, kur degustuojant Matlaukio virtuvės pyragą bei Vilmanto sūrinės sūrius, aptarti dienos įspūdžiai.

Kartu su turizmo paslaugų tiekėjais po rajoną lankęsis Savivaldybės vicemeras dėkojo Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centrui bei visiems turizmo paslaugų teikėjams, kurie sutinka krašto svečius. „Mūsų kraštas tikrai ypatingas. Labai džiaugiuosi, kad Jūsų dėka vis daugiau keliautojų jį atranda. Sėkmingo 2024-ųjų turizmo sezono Jums visiems!“, – linkėjo meras.


Foto galerija: