PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Rugpjūčio 6 d. 10:23

Vilkaviškio rajone jau antrą vasarą poilsiauja Ukrainos vaikai

Vilkaviškis

Organizatorių nuotr.

Daiva BalčiūnėŠaltinis: Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija


312892

Vilkaviškio rajone jau antrą vasarą organizuojama stovykla vaikams, atvykusiems iš Vilkaviškio miesto- partnerio Severodonetsko (Ukraina).

Savivaldybės iniciatyva vykdomos stovyklos tikslas – padėti jauniesiems Severodonetsko gyventojams nors trumpam pamiršti karo keliamą siaubą, pasisemti teigiamų emocijų, supažindinti juos su Vilkaviškio rajonu bei Lietuva.

Šiemet stovykloje dalyvauja 22 mokiniai, kuriuos atlydėjo direktorė Anna Laptieva ir dvi mokytojos iš Severodonetsko ketvirtosios gimnazijos. Sekmadienio vakare į mūsų kraštą atvykę ir čia jau spėję įsikurti vaikai yra iš šeimų, kurios karo metu neteko vieno iš tėvų, taip pat iš daugiavaikių šeimų ar kitų, socialiai itin pažeidžiamų grupių.

Šiandien stovykloje apsilankė ir gražių bei turiningų dienų mūsų krašte svečiams palinkėjo Savivaldybės meras Algirdas Neiberka, vicemerai Daiva Riklienė ir Joris Juškauskas.

Susitikimo metu mokyklos direktorė Anna Laptieva padėkojo už draugystę, paramą ir pagalbą išpildant vaikų svajonę praleisti atostogas ten, kur galės pailsėti nuo karo įtampos ir streso.

Visą savaitę Vilkaviškio rajone leisiantys vaikai čia ir ilsėsis, ir pramogaus – jų laukia įvairios edukacinės programos, stalo žaidimų vakarai, ekskursijos, sportinės veiklos.

Stovyklautojai dieną leidžia sodyboje, kur aktyvias veiklas organizuoja Vilkaviškio sporto centras. Šią savaitę svečiai aplankys Vilkaviškį, viešės Vilniuje, laiką leis turistinėse Vilkaviškio rajono vietose.

Stovykla yra organizuojama Vilkaviškio rajono savivaldybės biudžeto lėšomis. Stovyklos veiklas organizuoja Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centras, o svečiai apgyvendinti sodyboje „Karaliaus krėslas“.