PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Rugsėjo 3 d. 09:46

Vilkaviškio rajono mokyklose prasidėjo nauji mokslo metai

Vilkaviškis

Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos nuotr.

Daiva BalčiūnėŠaltinis: Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija


316695

Rugsėjo pradžia po karštos vasaros kaip visuomet visame Vilkaviškio rajone atnešė gaivų permainų jausmą: mokyklų kiemai prisipildė vaikų klegesio, gėlių žiedų ir švytinčių šypsenų

Naujus mokslo metus Vilkaviškio rajono savivaldybės švietimo įstaigose pradėjo 4 901 mokinys, iš jų – 872 ikimokyklinukai ir 305 priešmokyklinukai.

Vilkaviškio miesto mokyklų mokslo metų pradžios šventė prasidėjo Šv. Mišiomis Vilkaviškio Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo katedroje. Po mišių šventė persikėlė į miesto širdį – Jono Basanavičiaus aikštę, kur vyko oficiali mokslo metų pradžios šventė.

Susirinkusius mokinius, tėvelius, mokytojus bei visą švietimo bendruomenę sveikino Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka, Vilkaviškio dekanas Virginijus Gražulevičius, Seimo narys Algirdas Butkevičius, Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Žydrė Žilinskienė bei mokslo įstaigų vadovai.

„Kiekviena Rugsėjo 1-oji – tai ne tik mokslo metų pradžia, bet ir naujų galimybių metas. Linkiu visiems mokiniams smalsumo, ryžto siekti užsibrėžtų tikslų ir nebijoti klausti. Mokytojams – kantrybės ir įkvėpimo vedant jaunąją kartą žinių keliu, o tėvams – stiprybės ir supratingumo. Tegul šie mokslo metai būna kupini atradimų, draugystės ir prasmingų akimirkų!“ – linkėjo meras.

Mokslo metų pradžios šventės taip pat vyko kitose rajono mokyklose, kur švietimo bendruomenę sveikinti vyko Savivaldybės vadovai.

Vicemeras Joris Juškauskas šią dieną pradėjo Kybartuose, kur miesto aikštėje sveikino susirinkusią Kybartų miesto švietimo bendruomenę, mokinius ir jų tėvelius su naujų mokslo metų pradžia. Jis linkėjo visiems sėkmingų ir prasmingų metų, kupinų naujų žinių, iššūkių ir atradimų.

Vėliau vicemeras apsilankė Vilkaviškio muzikos mokyklos šventėje „X faktorius“, kur savo talentus demonstravo tiek mokiniai, tiek mokytojai. Renginio metu netrūko muzikos skambesių, dainų ir šokių – visa salė buvo pripildyta džiaugsmo, kūrybiškumo ir jaunatviškos energijos.

Vicemerė Daiva Riklienė dalyvavo Vilkaviškio r. Gražiškių gimnazijos ir šios įstaigos Bartninkų skyriaus bei Sūdavos pagrindinės mokyklos mokslo metų pradžios šventėse. Ji palinkėjo mokiniams ryžto siekti užsibrėžtų tikslų, mokytojams – įkvėpimo ir kantrybės, o visai švietimo bendruomenei – vienybės ir sėkmės einant žinių keliu.

Meras Algirdas Neiberka ir Administracijos direktorius Vitas Gavėnas sveikino Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazijos bendruomenę su naujų mokslo metų pradžia. Jie linkėjo mokiniams drąsos ir smalsumo atrandant naujas žinias, o mokytojams – stiprybės ir pasitikėjimo, lydint jaunąją kartą jų mokymosi kelyje. Šventė buvo ypatinga, nes kartu oficialiai atidarytas atnaujintas gimnazijos stadionas.

Mokiniai dabar turės puikias sąlygas sportuoti ir lavinti savo fizinius gebėjimus, o stadionas taps svarbia vieta bendruomenės susibūrimams ir aktyviam laisvalaikiui.

Administracijos direktorius V. Gavėnas taip pat dalyvavo Marijampolės profesinio rengimo centro Vilkaviškio skyriuje vykusioje mokslo metų pradžios šventėje. Jis palinkėjo mokiniams atkaklumo ir ryžto siekiant savo svajonių bei tobulinant įgūdžius pasirinktose profesijose. V. Gavėnas pabrėžė, kad ši mokykla yra puiki vieta įgyti ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių gebėjimų, kurie padės sėkmingai žengti pirmuosius žingsnius karjeros kelyje. Jis skatino mokinius išnaudoti visas suteikiamas galimybes, drąsiai siekti savo tikslų ir būti pasirengusiems naujiems iššūkiams.

Dar kartą visiems rajono mokiniams linkime, kad visos jūsų pastangos būtų vainikuotos sėkme, o šie metai taptų turtingi ne tik žiniomis, bet ir nuoširdžiomis draugystėmis bei gražiomis bendrystės akimirkomis!