PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 15 d. 09:33

Vienas nuteistųjų B. Nemcovo nužudymo byloje dalyvauja kare Ukrainoje

Pasaulis

Nužudytasis B. Nemcovas / SCANPIX

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


314121

Vienas nuteistųjų Kremliaus kritiko Boriso Nemcovo nužudymo byloje, oficialiais duomenimis, dalyvauja kare Ukrainoje. Internetinio leidinio „Novaja Gazeta“ teigimu, jis dislokuotas rusų okupuotame Mariupolyje, tačiau šiuo metu atostogauja gimtojoje Čečėnijoje.

Nuteistajam sutikus vykti kariauti į Ukrainą, kovo mėnesį jam suteikta malonė, ir jis paleistas iš kalėjimo, pranešė valstybinė Rusijos naujienų agentūra TASS, remdamasi rusų teisėsauga. Vyras esą pasirašė vienerių metų sutartį su Gynybos ministerija dėl užduočių vykdymo karinės specialiosios operacijos – taip Rusija oficialiai vadina karą – teritorijoje.

„Jis dalyvavo B. Nemcovo nužudyme, o dabar eina žudyti Ukrainoje, – savo „Telegram“ kanale kritikavo Kremliaus priešininkas Ilja Jašinas. – Tai, žinoma, yra pasityčiojimas iš mano mirusio draugo atminimo“. I. Jašinas neseniai atgavo laisvę per beprecedentį apsikeitimą kaliniais tarp Rusijos ir Vakarų šalių. Jis glaudžiai bendradarbiavo su žinomu opozicionieriumi, kuris buvo laikomas dideliu Ukrainos draugu. Buvęs vicepremjeras B. Nemcovas 2015 m. buvo nušautas netoli Kremliaus.

Maskvos teismas 2017 m. spėjamam žudikui ir keturiems bendrininkams iš Šiaurės Kaukazo skyrė ilgas laisvės atėmimo bausmes. B. Nemcovo nužudymas vis dar kelia daug klausimų. Jo šeima kritikavo, kad užsakovų iš tikrųjų niekada nebuvo ieškoma.

B. Nemcovas buvo vienas aršiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų.