REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 20 d. 13:06

Vidaus reikalų ministrė apdovanojo nusikaltimų prevencijos konkurso nugalėtojus

Kelmė

VRM nuotr.

EtapliusŠaltinis: Vidaus reikalų ministerija


305778

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė apdovanojo nusikaltimų prevencijos konkurso nugalėtojus. Pirmoji vieta atiteko Kelmės atviro jaunimo centrui (projektų kategorija) ir Kelmės rajono Kolainių kaimo bendruomenei (iniciatyvų kategorija).

Premijos ir padėkos įteiktos ir kitiems konkurso dalyviams, įgyvendinusiems nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektus, kuriais siekiama kurti saugesnę aplinką bei mažinti nusikaltimų šalyje skaičių.

„Džiaugiuosi, kad šių metų konkurso temos atliepė ministerijai svarbias ir visuomenei labai aktualias problemas – narkotikų vartojimą, jaunimo įtraukimą į nusikalstamas veikas. Darbas su šių nusikalstamų veikų prevencija yra Vidaus reikalų ministerijos prioritetas. Vietinių bendruomenių įsitraukimas, artimų socialinių ryšių stiprinimas – pagrindiniai įrankiai kovoje su nusikaltimu ir jaunimo įtraukimu į pavojingas veiklas bei nusikaltimus“, – sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Apdovanojimų metu konkurso nugalėtojams – Kelmės atviram jaunimo centrui, įgyvendinusiam projektą „KJC – ten, kur jaučiamės cool“ – įteikta 1200 eurų premija. Paskatinamosios premijos skirtos Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardai, Viešajai įstaigai „Neformalaus ugdymo namai“, Šiaulių apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, Viešajai įstaigai „Nacionalinis socialinės integracijos institutas“.

Tai jau 19 kartą VRM organizuojamas konkursas, kuris šiais metais buvo skirtas geriausiam 2021–2023 m. nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektui ir bendruomenės iniciatyvai išrinkti. Jame buvo kviečiamos dalyvauti savivaldybių institucijos bei įstaigos, nevyriausybinės organizacijos, mokslo ir studijų institucijos, verslo subjektai, bendruomenės.

Šiemet teikiami projektai turėjo atitikti „Prevencijos priemonės sprendžiant nepilnamečių asmenų narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimo problemą“, „Vaikų ir jaunimo saugaus elgesio ir savisaugos kultūros plėtra“, „Įrodymais grįsta nusikalstamumo prevencija“ temas. Konkursui pateikta 21 paraiška.

Konkurso darbus vertino iš Vidaus reikalų ministerijos, Mykolo Romerio, Kazimiero Simonavičiaus universitetų, Policijos departamento, Lietuvos kalėjimų tarnybos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Lietuvos neformaliojo švietimo agentūros, Policijos departamento atstovų sudaryta komisija.

Vidaus reikalų ministerija nuosekliai stiprina nusikaltinų prevenciją – Vyriausybei yra pateikusi siūlymus dėl Teisės pažeidimų prevencijos organizavimo ir įgyvendinimo sistemos šalyje tobulinimo modelio. Siekiama, kad patobulinta bendra nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos organizavimo sistema užtikrintų tarpinstitucinį prevencinės veiklos planavimą, koordinavimą ir poveikio matavimą, įskaitant ir nusikaltimus elektroninėje erdvėje.


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA