PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 27 d. 09:34

„Via Lietuva“ atstovai diskutavo su Anykščių rajono ūkininkais

Anykščiai

Silvijos Sakevičiūtės nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Anykščių rajono savivaldybė


320821

Anykščių rajono savivaldybėje lankėsi AB „VIA Lietuva“ atstovai, kur susitiko su Anykščių rajono savivaldybės meru Kęstučiu Tubiu bei Anykščių rajono ūkininkų sąjungos nariais. Nuo ankstaus ryto šalia savivaldybės išsirikiavo ūkininkų technika ir laukė atvykstančių AB „VIA Lietuva“ atstovų.

Ryšių su suinteresuotomis šalimis vystymo vadovas Remigijus Lipkevičius kartu su kolegomis atvyko pasikalbėti dėl Anykščių miesto gatvėse esančių saugumo salelių. Meras Kęstutis Tubis dar praėjusią savaitę kreipėsi į AB „VIA Lietuva“, išreikšdamas palaikymą rajono ūkininkams, dėl nesuderintų sprendimų su savivaldybe įrengiant saugumo saleles, kurios apsunkina visos didesnės technikos judėjimą važiuojant Anykščių mieste. Šiandien susitikimo metu meras Kęstutis Tubis, Anykščių ūkininkų sąjungos nariai išreiškė savo nuomonę, pastebėjimus, pasidalino patirtimi, kaip yra sunku su žemės ūkio technika įveikti trumpus atstumus pravažiuojant pagrindinėmis miesto gatvėmis, važiuojant iš vieno dirbamo lauko į kitą. Atkreipė dėmesį į tai, kad žemdirbiai, vežantys produkciją tiek į grūdų priėmimo punktą, esantį Piktagalio kaime, tiek važiuojantys į laukus su žemės ūkio technika, neturi galimybės apvažiuoti gatvių. Didelę dalį išsakomų problemų padėtų išspręsti aplinkkelio įrengimas.

AB „VIA Lietuva“ atstovai pažadėjo peržiūrėti minėtų gatvių saleles bei planuojamas naujai įrengti ir galimus siūlymus atsiųsti derinimams. Susitikimo pabaigoje AB „VIA Lietuva“ atstovams ūkininkai pasiūlė išvažiuoti į gatves su žemės ūkio technika ir savomis akimis įvertinti situaciją, esančią gatvėse, kur įrengtos saugumo salelės.