PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2023 m. Gegužės 15 d. 13:18

Vertinantiems aukštąją virtuvę – specialios šefo vakarienės

Lietuva

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt


267257

Restoranas „Imperial“ stebina naujausiu savo projektu – specialiomis šefo vakarienėmis. Tai renginių ciklas, kuris sukvies visus, vertinančius gerą maistą ir aukštosios virtuvės kultūrą. Periodinių renginių ciklas „Imperial Šefo vakarienės“ – tai unikali proga, susipažinti su įvairiomis pasaulio virtuvėmis ir išskirtiniais skoniais. Kiekvienos vakarienės metu bus minima vis kita pasaulinė šventė ar kita proga, kuri visus dalyvius kvies į neužmirštamą gastronominę kelionę. Kaip ruošiamasi kiekvienam unikaliam renginiui bei kokių siurprizų sulauks vakarienės dalyviai?

Vakarieniaujantiems – išskirtiniu meniu

„Imperial Šefo vakarienės“ yra kruopščiai planuojamos ir ruošiamos. Metams į priekį sukurtas planas, kuo restorano šefas džiugins kiekvienos vakarienės meniu, yra nuolat papildomas naujovėmis ir dar neatrastais skoniais. Neretai naujos tendencijos ar situacija rinkoje diktuoja pokyčių būtinybę, todėl naujovės restoraną lydi nuolat. Kiekvienam ciklo renginiui „Imperial“ komanda kuria unikalius meniu, numato konkrečias datas bei kviečia žmones į neužmirštamą gastronominę kelionę, kupiną potyrių ir naujų skonių.

Istorijos keliais:

„Imperial Šefo vakarienių“ ciklo meniu – labai platus ir džiugiai nuteikiantis. Restoranas kvies dalyvauti barokinėje puotoje, kurios metu dalyviai bus lydimi LDK istorijos takais ir kviečiami ragauti išskirtinius Lietuvių diduomenės patiekalus. Lietuvos didikų virtuvė visais laikais iš kitų Baltijos šalių virtuvių išsiskyrė tiek savo patiekalų prabanga, tiek naudojamais produktais ir kruopščiu jų derinimu. „Imperial“ ne kartą kvies susipažinti su senaisiais lietuvių patiekalais ir gėrimais bei Lietuvos aristokratiškojo gastronomijos pasaulio paveldu.

Pasaulinės šventės:

Žinoma, išskirtinėmis vakarienėmis minimos ir visiems puikiai žinomos pasaulinės šventės – Šv. Valentino diena, Moterų solidarumo diena, Motinos diena, Naujieji metai. Šių švenčių metu restorano šefas ruoš ypatingas šventines vaišes. Patikiname, netrūks gurmaniško maisto, gyvo garso melodijų, gėlių ir gomurį džiuginančių staigmenų.

Tradicinės šventės:

Tradicinių švenčių proga – Užgavėnių, Velykų ir Atvelykio – „Imperial Šefo vakarienių“ meniu sudaromas laikantis tradicijų, kurias įkvepia naujovės. Juk blynus galima gardinti upėtakio ikrais, o kiaušinius pateikti dar nematytomis variacijomis! Tiesa, nepamirškime „Pasninko puotos“. Šios vakarienės metu vakarieniaujantys mėgausis išskirtiniais, ikrais gardintais patiekalais.

Pažintis su pasaulio virtuvėmis:

Į „Imperial Šefo vakarienių“ ciklą įtrauktos pažintys su JAV ir Islandijos virtuvėmis. Minint ypatingas progas, sukurtas meniu pagal šių šalių garsiausius restoranų receptus. Išskirtiniai patiekalai ir gėrimai – tai, kuo siekiama nustebinti vakarieniaujančius. Beje, pažinties su amerikietiška Haute Cuisine virtuve metu Kalifornijos vyno namų „Wente“ ambasadorė derins penkis „Wente“ vynus.

Trumų, austrių ir ikrų puotos:

„Imperial Šefo vakarienės“ ne kartą bus didikuojamos trumams, austrėms ir ikrams pažinti. Gausybė renginių (jų tarpe ir 11-ąjį kartą organizuojamas „Austrių gliaudymo čempionatas“) kurių metu bus ragaujami gurmaniški patiekalai, stebins, įkvėps ir edukuos susirinkusius.

„Imperial“ kviečia švęsti

Kiekvienas „Imperial šefo vakarienės“ renginys bus susiejamas su pasaulinėmis šventėmis ir gastronominėmis progomis – Kalėdomis, Užgavėnėmis, pasninko laikotarpiu ar Velykomis. Taip pat vakarienės bus ruošiamos ir pagal temas, pavyzdžiui, Lietuvos didikų vakarienė ir panašiai. Todėl kas kartą vakarienė alsuos vis kita emocija, dalyviai patirs vis naujų įspūdžių. Restorano komanda kruopščiai ruošia meniu kiekvienai specialiajai vakarienei. Daugelis patiekalų reikalauja mėnesius trunkančio pasiruošimo.

„Kad suorganizuotume vieną šefo vakarienę, tenka ruoštis savaitėmis, mėnesiais, o kartais net visus metus. Tai ilgas procesas, kai kuriems specialiųjų vakarienių patiekalams pradedama ruoštis dar prieš metus – juk reikia pasirūpinti šviežiausiais, aukštos kokybės ingredientais. Taip pat yra būtina suderinti visų produktų tarpusavio skonius ir bendrą darną“, – pasakoja „Imperial Restaurant & Hotel“ atstovas Olegas Vasinas.

Būtent geriausiose Europos virtuvėse sukaupta šefų patirtis leidžia sukurti Gourmet lygmens patiekalus. Kiekvienas patiekalas pasižymi nepriekaištinga estetika. Susitelkimas į detales leidžia kiekvieną iš jų priderinti prie šventinės vakarienės tematikos ir svečių kontingento.

Išskirtinio renginio metu – geras maistas ir edukacija

„Imperial šefo vakarienės“ renginiuose dalyvaujantys asmenys sulauks įvairiausių malonių siurprizų. Svečiai ne tik turės galimybę paragauti specialiųjų patiekalų, bet ir gaus neįkainojamos informacijos apie maistą ir vynus.

„Kiekvienai vakarienei yra paruošiami aukštos kokybės vynai, kurie dera prie siūlomų patiekalų. Pakviečiame someljė, kurie svečiams pristato vynus, papasakoja apie maisto ir vyno derinimą. Todėl specialiosios vakarienės metu svečiai gauna edukaciją apie patiekalų istoriją bei gėrimus. Visa tai – neįkainojama ir neužmirštama patirtis“, – sako Olegas Vasinas.

Specialiosios vakarienės metu restoranas „Imperial“ gali priimti net daugiau nei 100 svečių, tačiau išankstinė registracija į renginį yra būtina. Restorano svečiai yra pasitinkami ir aptarnaujami pagal griežčiausius standartus – padavėjai dėvi baltas pirštines, stalai padengiami pagal visas etiketo taisykles. Unikalus renginys yra iškilminga šventė – čia pridera laikytis etiketo ir oficialios aprangos kodo.

„Žmogus, vertinantis Gourmet virtuvę, visada į vakarienę atvyksta kaip į šventę. Tad vyrai dažniausiai puošiasi kostiumais, o moterys pasirenka kokteilines sukneles. Juk prabangi vakarienė yra tikra šventė. Taip į restoranus priimta atvykti visame pasaulyje“, – sako Olegas Vasinas. „Imperial šefo vakarienės“ yra organizuojamos kartą arba dažniau per mėnesį.


„Imperial Šefo vakarienių“ ciklas vyksta:

01.19 Barokinė puota

02.14 Prabangi vakarienė Šv. Valentino dienos proga

02.23 Lietuvos didikų vaišės

02.27 Užgavėnių brunch

03.08 Gurmaniška vakarienė moterų solidarumo dienos proga

03.25 Pasninko puota

04.09 Švęskime Velykas!

04.14 Atvelykio belaukiant - „Kiaušinių balius“

05.07 Šventiniai pietūs motinos dienos proga

07.06 Pažintis su amerikietiška Haute Cuisine virtuve

07.17 Minint Islandijos nepriklausomybę

08.25 Renginys vasarinių trumų tema

09.22 11-asis austrių gliaudymo čempionatas

10.26 Naujojo a la carte pristatymo renginys

10.27 Naujųjų metų vakarienės degustacijos renginys

12.07 Juodųjų ikrų magija

12.16 „Trumų fiesta“

Reklama


Foto galerija: