PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 6 d. 10:37

Verslininkai nuteisti už savadarbiame atrakcione pramogavusio lankytojo susižalojimą

Pasvalys

Atrakcionai / BNS Foto

ELTAŠaltinis: ELTA


312897

Pasvalio rajone esantį pramogų parką valdantys verslininkai nuteisti byloje dėl savadarbiame atrakcione pramogavusio lankytojo susižalojimo, jam lūžo stuburas.

Panevėžio apylinkės teismo Biržų rūmai, išnagrinėję šią baudžiamąją bylą, praeitą savaitę abu teisiamuosius pripažino kaltais, pranešė prokuratūra.

Pramogų parką valdančios viešosios įstaigos vadovui V. J. skirta 4 tūkst. eurų, o mažosios bendrijos direktorei G. Č. – 3 tūkst. eurų bauda. Jie taip pat privalės solidariai sumokėti Panevėžio teritorinei ligonių kasai 4 tūkst. 807 eurus už nukentėjusio gydymą ir reabilitaciją.

Teismas nusprendė, kad ši nusileidimo padangomis trasa, kuri baigiasi šuoliu ant batuto, turi būti sunaikinta. Nuosprendis dar gali būti skundžiamas.

Nelaimė populiariame pramogų parke įvyko 2021 metų liepą. Pramogauti su šeima čia atvykęs Panevėžio rajono gyventojas nusprendė išbandyti vos prieš kelias dienas atidarytą nusileidimo su padangomis trasą, kuri baigiasi tramplinu. Krisdamas nuo tramplino, vyras paleido padangą, ant kurios čiuožė ir, nukritęs ant pripučiamos pagalvės (batuto), pajuto nugaros skausmus.

Grįžęs namo, vyras kreipėsi į medikus. Tuomet paaiškėjo, kad jam lūžęs stuburo slankstelis, prireikė operacijos. Ekspertai konstatavo, kad vyrui buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata.

Apie tai, kad pramogų parke susižalojo naudodamasis galimai nesaugiu įrenginiu, susižeidęs vyras pranešė policijai. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Rima Matulionienė.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad viešosios įstaigos direktorius V. J. asmeniniame sklype 2021 metais pastatė nelegalią nusileidimo su padangomis trasą ir perdavė mažajai bendrijai ją naudoti teikiant pramogines paslaugas parko lankytojams. Pastarosios bendrijos direktorė G. Č., nesilaikydama Produktų saugos įstatymo nuostatų, naudojo nesaugų gaminį. Abiem verslininkams buvo pareikšti kaltinimai nesunkiai sutrikdžius sveikatą dėl neatsargumo.

Per tyrimą paaiškėjo, kad trasa, kuria galėjo naudoti paaugliai ir suaugusieji, buvo sukonstruota iš atskirų, nesertifikuotų gaminių. Jai įrengti nebuvo pasitelkti specialistai.