PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 24 d. 16:40

Verkianti mergaitė grįš į Šiaulių miesto erdves

Šiauliai

A. Rutkausko nuotr.

Ugnė UrbonėŠaltinis: Etaplius.LT


302293

Šiaulių Prisikėlimo aikštėje debiutavusi Gintauto Lukošaičio skulptūra, kurią autorius pavadino „Verksmu“, greitu metu vėl išvys dienos šviesą. Daug karštų diskusijų sulaukusią verkiančią mergaitę planuojama grąžinti į miesto centrą.

Daugybę aistrų sukėlusi skulptūra „Verksmas“ po ilgų metų pertraukos gali grįžti į Šiaulių miesto centrą. Tai Etaplius.lt portalui patvirtino Šiaulių miesto savivaldybės Kultūros skyriaus specialistas Andrius Kvedaras.

„Iš tikrųjų yra tokios mintys sugrąžinti skulptūrą kaip simbolį į miestą. Norime, kad ji atrastų vietą Šiauliuose. Kol kas yra tik svarstymai. Diskutuojama dėl konkrečios vietos. Svarstoma galimybė skulptūrą grąžinti į centrinę miesto erdvę. Žinoma, gal ne konkrečiai pačioje Prisikėlimo aikštėje, gal surasime tinkamesnę vietą“, – komentavo A. Kvedaras.

Manoma, kad vieta turi būti matoma: „Kūrinys turi tam tikrą meninę vertę, istorinę atmintį. Daug kas atsimena šią mergaitę – tiek teigiamai, tiek neigiamai. Tikslas – atrasti erdvę, kad eidami žmonės galėtų šią skulptūrą matyti, naujai pažvelgti į šį kūrinį“, – teigia Savivaldybės atstovas.

Teigiama, kad vieta, kur tiksliai atsiras G. Lukošaičio kurta skulptūra, paaiškės jau netrukus.

Primename, kad mažosios architektūros akcentas, skulptoriaus G. Lukošaičio kūrinys „Verksmas“, prieš devynerius metus savo pasirodymu sulaukė įvairių šiauliečių reakcijų. Karštos diskusijos virė ir dėl vietos, kurioje buvo eksponuotas meno kūrinys, ir dėl pačios skulptūros prasmės.

2017 m. Prisikėlimo aikštėje neliko „Verksmo“ skulptūros – ją nukėlė pats autorius. Kurį laiką meno kūrinys buvo eksponuojamas Šiaulių dailės galerijoje.