Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt
Tai jau ne kartą išbandytas receptas, gimstantis įvairiais pavidalais. Iš šios masės kepu ir pyragą, ir keksiukus, net "Velykų bobą". Keksiukai iš morkų yra itin gaivūs, drėgni.
Jiems reikės:
2 puodelių miltų (mano puodelis - apie 230 ml);
2 a. š. kepimo miltelių;
2 a. š. malto cinamono;
0,5 a. š. druskos;
3/4 puodelių augalinio aliejaus;
1/4 puodelio klevų sirupo;
1 ir 1/4 puodelio cukraus;
4 didelių kiaušinių;
1 a. š. vanilės ekstrakto;
0,5 puodelio kapotų graikinių riešutų;
3 puodelių smulkiai sutarkuotų morkų (apytiksliai 6 vidutinės morkos).
Viename dubenyje sumaišiau miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną.
Kitame dubenyje suplakiau aliejų su cukrumi ir klevų sirupu. Tiesa, kas neturite klevų sirupo, galite naudoti agavų sirupą, o jei norite rasti pigesnį variantą – pilkite rudojo cukraus sirupą. Dvigubai didesnis jo buteliukas kainuoja dvigubai pigiau. Jau išbandžiau – rezultatas labai panašus.
Į aliejaus ir cukraus plakinį po vieną įmaišiau kiaušinius, vėliau vanilės ekstraktą. Į šlapią masę įmaišiau miltų mišinį. Paskutinis žingsnis - sudėti tarkuotas morkas ir riešutus.
Kadangi į tešlą pilame nemažai aliejaus, tai keksiukai labai gražiai atsiskiria nuo popierinių savo formelių, o papildomai tepti riebalų nebereikia.
Į keksų formeles dedame pasirinktas popierines formas, pripilame apie 2/3 tešlos ir galime kepti.
Tokie keksai kepa gana ilgai, kol suminkštėja morkos ir visa masė susijungia į vieną. Nenustebkite, jei keksiukams prireiks net 50-60 minučių kepimo. Geriausia patikrinkite su mediniu iešmeliu ir jei masė nesivelia aplink pagaliuką - desertas iškepęs. Pyragas iš morkų masės keptų dar ilgiau.
Dekoruoti iškepusius keksiukus galite kaip širdis geidžia. Šį kartą aš naudojau marcipanų masę, cukrinę masę, riešutus bei tirpdytą šokoladą.