PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2019 m. Balandžio 20 d. 15:13

Velykų stalui – keksiukai su morkomis

Vilnius

Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt


80461

Tai jau ne kartą išbandytas receptas, gimstantis įvairiais pavidalais. Iš šios masės kepu ir pyragą, ir keksiukus, net "Velykų bobą". Keksiukai iš morkų yra itin gaivūs, drėgni.

Jiems reikės:

2 puodelių miltų (mano puodelis - apie 230 ml);

2 a. š. kepimo miltelių;

2 a. š. malto cinamono;

0,5 a. š. druskos;

3/4 puodelių augalinio aliejaus;

1/4 puodelio klevų sirupo;

1 ir 1/4 puodelio cukraus;

4 didelių kiaušinių;

1 a. š. vanilės ekstrakto;

0,5 puodelio kapotų graikinių riešutų;

3 puodelių smulkiai sutarkuotų morkų (apytiksliai 6 vidutinės morkos).

Viename dubenyje sumaišiau miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną.

Kitame dubenyje suplakiau aliejų su cukrumi ir klevų sirupu. Tiesa, kas neturite klevų sirupo, galite naudoti agavų sirupą, o jei norite rasti pigesnį variantą – pilkite rudojo cukraus sirupą. Dvigubai didesnis jo buteliukas kainuoja dvigubai pigiau. Jau išbandžiau – rezultatas labai panašus.

Į aliejaus ir cukraus plakinį po vieną įmaišiau kiaušinius, vėliau vanilės ekstraktą. Į šlapią masę įmaišiau miltų mišinį. Paskutinis žingsnis - sudėti tarkuotas morkas ir riešutus.

Kadangi į tešlą pilame nemažai aliejaus, tai keksiukai labai gražiai atsiskiria nuo popierinių savo formelių, o papildomai tepti riebalų nebereikia.

Į keksų formeles dedame pasirinktas popierines formas, pripilame apie 2/3 tešlos ir galime kepti.

Tokie keksai kepa gana ilgai, kol suminkštėja morkos ir visa masė susijungia į vieną. Nenustebkite, jei keksiukams prireiks net 50-60 minučių kepimo. Geriausia patikrinkite su mediniu iešmeliu ir jei masė nesivelia aplink pagaliuką - desertas iškepęs. Pyragas iš morkų masės keptų dar ilgiau.

Dekoruoti iškepusius keksiukus galite kaip širdis geidžia. Šį kartą aš naudojau marcipanų masę, cukrinę masę, riešutus bei tirpdytą šokoladą.