PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Birželio 15 d. 09:23

Velso princesė pirmą kartą šiemet pasirodys viešumoje

Pasaulis

SCANPIX nuotr.

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA.LT


304888

Velso princesė Catherine šeštadienį, pirmą kartą po vėžio diagnozės, nedrąsiai grįžta į viešąjį gyvenimą ir dalyvaus kariniame parade „Trooping the Colour“ centriniame Londone.

Kate, kaip ją daugelis vadina, nebuvo matoma viešuose renginiuose nuo praėjusių metų gruodžio mėnesio Kalėdų pamaldų, o kovą atskleidė, kad jai taikoma chemoterapija.

Kadangi 42 metų princesė yra viena iš labiausiai fotografuojamų moterų pasaulyje, jos ilgas nesirodymas viešumoje paskatino spėliones, ypač internete, apie jos sveikatą ir buvimo vietą.

Penktadienio vakarą socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame ilgame įraše ji teigė, kad „daro didelę pažangą“ gydydamasi, bet pridūrė, kad gydymas truks dar kelis mėnesius.

„Nekantriai laukiu, kada šį savaitgalį su šeima dalyvausiu Karaliaus gimtadienio parade, ir tikiuosi vasarą dalyvauti keliuose viešuose renginiuose, tačiau lygiai taip pat žinau, kad dar nesu išsikapsčiusi“, – rašė princesė.

Emocionalus Kate pranešimas, kad ji serga vėžiu, pasirodė praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai buvo atskleista, kad ši liga diagnozuota ir jos uošviui karaliui Karoliui III. Nė vienas iš jų neatskleidė, kokio tipo vėžiu serga.

75 metų karaliui Karoliui III balandį buvo leista sugrįžti į valstybines pareigas, kai gydytojai pareiškė, kad juos „labai nudžiugino“ jo pažanga.

Pirmasis jo įsipareigojimas buvo susitikimas su Londono vėžio gydymo centro darbuotojais ir pacientais. Anksčiau šį mėnesį jis dalyvavo šiaurės Prancūzijoje vykusiuose išsilaipinimo Normandijoje (D dienos) 80-ųjų metinių minėjimo renginiuose.

Tačiau skirtingai nei ankstesniais metais, kai per „Trooping the Colour“ ceremoniją jis karius inspektuodavo raitas, šiemet Karolis tai darys iš karietos. Jo vyresnysis sūnus ir sosto įpėdinis 41 metų princas Williamas bus ant žirgo.