PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 19 d. 15:10

VDU Ugnės Karvelis gimnazijos priestato statybos pirmasis etapas baigtas

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


305593

Ant VDU Ugnės Karvelis gimnazijos priestato stogo jau iškilo vainikas, kuris simbolizuoja svarbiausio etapo – pastato statybų darbų pabaigą. Ši gimnazija yra viena didžiausių bendrojo ugdymo mokyklų Kauno rajono savivaldybėje. Ją kasmet papildo vidutiniškai 80 mokinių. Todėl pernai rugsėjo 1-ąją prasidėjo gimnazijos pastato rekonstravimo ir priestato statybos darbai.

Trečiadienį darbų rangovas, bendrovė „Infes“, pakvietė savivaldybės, universiteto ir gimnazijos vadovus apžiūrėti sparčiai vykstančių statybos darbų. Statybininkai jau atliko darbų už 4 mln. eurų.

„Lietuviai turi labai daug gražių tradicijų ir viena iš jų, pabaigus statybas iškelti ant pastato vainiką. Džiaugiuosi, kad Kauno rajone yra gerbiamos tradicijos“, – atvykęs į gimnaziją sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

VDU Ugnės Karvelis gimnazijos plėtros projektas – vienas didžiausių šių metų švietimo projektų, kuriam numatyta skirti per 9,5 mln. eurų. Meras priminė, kad gimnazijos priestato statyba yra finansuojama Tūkstantmečio mokyklos programos lėšomis, t. y. 2,8 mln. eurų, o daugiau nei 6 mln. eurų bus skiriama iš savivaldybės biudžeto.

Pirmajame gimnazijos plėtros etape iškils 4 aukštų priestatas su 16 mokomųjų kabinetų. Išplėtus patalpas bus užtikrinamas kokybiškas ugdymas visiems gimnazijos mokiniams, kurių šiuo metu mokosi 1085.

Priestate bus įrengti lietuvių kalbos, matematikos, informacinių technologijų, istorijos, anglų kalbos, geografijos, biologijos kabinetai, fizikos laboratorija. Rekonstrukcijos metu bus sutvarkytas paradinės gimnazijos pusės kiemas ir gimnazijos parkas, įrengiant pėsčiųjų takelius ir lauko užimtumo zonas. Rekonstruotame parke naujai įrengtose užimtumo zonose šiltuoju metų laiku vyks netradicinės mokomosios veiklos, pamokos.

„Lietuvoje yra retas atvejis, kuomet susirenkama į naujo mokyklos pastato ar priestato statybų pabaigą. Dažniau girdime apie švietimo įstaigų optimizavimą ar uždarymą. Džiaugiuosi, kad Kauno rajone džiugių akimirkų būna daugiau. Kai darbai bus baigti, gimnazija ne tik išsiplės, bet ir turės šiuolaikines erdvės ugdymui. Mane džiugina, kad radote būdų, kaip statant, išsaugoti šalia esančią gamtą – jūs nesuardėte, o sujungėte naują su senu. Sveikinu su vieno iš statybų etapo užbaigimu“, – kalbėjo VDU rektorius Juozas Augutis.

Rangovai pasakojo, kad pirmasis ir svarbiausias statybų etapas nebuvo lengvas, buvo iškilusių nesklandumų, pasitaikė ir klaidų, tačiau tikslas pasiektas – priestato statybų etapas baigtas.

Gimnazijos direktorius Rolandas Kučiauskas patvirtino, kad šimtai smalsių moksleivių akių seka statybas ir laukia, kada galės įsikurti naujose patalpose. „Linkim statybininkams kantrybės ir be kliūčių užbaigti projektą“, – teigė direktorius.

Priestatą užbaigti planuojama iki 2024 m. gruodžio 31 d.

Visai netrukus prasidės ir VDU Ugnės Karvelis gimnazijos stadiono tvarkymo darbai: bus atnaujinta guminė stadiono danga bei sutvarkyti šalia einantys latakai.