PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugpjūčio 27 d. 09:52

Vasaros stovykla Rūdiškių gimnazijoje – kartu su ukrainiečiais

Trakai

Trakų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Trakų rajono savivaldybė


315559

Baigėsi Rūdiškių gimnazijos organizuota vaikų vasaros poilsio stovykla „Saulutė“, palikusi naujų patirčių ir puikių emocijų.

Šią vasarą veikė dvi stovyklos pamainos. Pirmoji – birželio mėnesį, joje dalyvavo 1-4 gimnazijos klasių mokiniai. Antroji pamaina – rugpjūčio 12-21 d., dalyvavo grupė vaikų iš Ukrainos, atvykusių iš Ivano Frankivsko, ir gimnazijos mokiniai ukrainiečiai. Vaikai iš Ivano Frankivsko atvyksta atostogauti jau antrą vasarą.

Stovyklautojai aplankė ne tik Trakus, rajono apylinkes, bet apsilankė ir Vilniuje. Valdovų rūmų muziejuje jie dalyvavo ekskursijoje, kuri buvo vedama ukrainiečių kalba. Taip pat vaikai lankėsi Molėtų etnokosmologijos muziejuje, Kauno zoologijos sode, kur pamatė ne tik įprastus, bet ir retus, nykstančius gyvūnus. Aplankytas Lietuvos etnografijos muziejus Rumšiškėse, čia susipažinta su šalies etnografiniais regionais, lietuvių tradicijomis. Stovyklautojai pramogavo Druskininkų vandens parke, žaidė boulingą Trakų sporto ir pramogų centre „Kišenė“.

Keliaudami po Lietuvos miestus, jų apylinkes, vaikai susipažino su mūsų šalies istorija, o dalyvaudami edukaciniuose užsiėmimuose, atlikdami įvairias veiklas, domėjosi krašto kultūra, papročiais, amatais.

Stovyklos programa suteikė dalyviams galimybę ne tik turiningai ir įdomiai leisti laiką, bet ir ugdė jų savarankiškumą, mokė bendradarbiauti, stiprino bičiulystę ir supratingumą. Bendra veikla kitokiomis sąlygomis praturtino vaikų asmenybes ir mokė gyvenimo įgūdžių. Laikas stovykloje praskriejo akies mirksniu – kiekviena valandėlė buvo kupina įdomios ir tikslingos veiklos.