REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Birželio 10 d. 18:21

Vasaros pramogos Šiauliuose: ką veikti vaikams?

Šiauliai

Unsplash.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


304222

Kokiomis veiklomis užimti vaikus vasaros metu – toks klausimas iškyla daugeliui tėvelių ir mamyčių. Stovyklų pasiūla didžiuosiuose miestuose gausi, tačiau skiriasi jų pobūdis ir kainos. Tad kokius užsiėmimus 4-17 metų vaikams vasaros metu galima rasti Šiauliuose?

Pramogų pasiūlymai apima tiek dienos stovyklas, tiek stovyklas su nakvyne. Šiaulių mieste ir rajone siūlomos daugiau nei penkios skirtingos stovyklos, turinčios po kelias ar keliolika pamainų. Pigiausios stovyklos kainuoja nuo 120 eurų, o už brangiausią teks susimokėti ir 300 eurų.

Kūrybiškos pramogos

Vasaros dienos stovykla „Menučiai“ vyksta centriniame Šiaulių bulvare įsikūrusioje įmonėje „Menoja“. Vaikams yra siūlomos 7 stovyklos pamainos, kurios apima po 5 darbo dienas. Kadangi stovykla dieninė, ji trunka nuo 10 val. ryto iki 15 val. popiet. Kiekvienoje pamainoje užsiėmimų tematika skiriasi, bet daugiausia apima keramikos, tapybos, mados ir dizaino veiklas. Į stovyklas priimami vaikai 7-14 metų, stovyklos kaina – 180 eurų. Į kainą įskaičiuotos naudojamos medžiagos darbeliams, dienos pietūs kavinėje ir papildomos veiklos (pagal organizatorių sprendimą).

Dienines stovyklas siūlo ir ADI keramikos studija, siūlanti kūrybinę stovyklą 6-12 metų vaikams. Joje dėmesys skiriamas aktyviems užsiėmimams, vaiko asmeninių gabumų išbandymams bei darbo komandoje tobulinimui. Įmonė siūlo 19 stovyklos pamainų, kurių užsiėmimai vyksta 4 ar 5 darbo dienas nuo 8 val. ryto iki 16.00 val. popiet. Stovyklos kaina, priklausomai nuo dienų skaičiaus, gali būti 145-160 eur. Į kainą įskaičiuota: visos reikalingos priemonės ir medžiagos, keramikos degimai, maitinimas bei pramogų bilietai.

Technologijų entuziastams

Išmaniųjų technologijų mėgėjams galima rinktis „Robotikos akademijos“ organizuojamas stovyklas. Jose renkamos dvi skirtingos vaikų amžiaus grupės: 4-7 metų ir 8-12 metų vaikų grupės. Stovyklų programa ir datos skiriasi pagal Lietuvos miestus, kuriuose veikia ši akademija. Šiauliuose vaikams yra siūlomos 14 stovyklų, pritaikytų skirtingo amžiaus vaikams. Kaina svyruoja nuo 120 eur. už 3 dienų stovyklą iki 200 eur. už 5 dienų stovyklą. Į kainą įskaičiuota: maitinimas, moderniausi ugdymo įrankiai, jaunatviški ir profesionalūs mokytojai bei speciali mokymo programa pagal vaikų amžių.

Gamtos ir nuotykių mėgėjams

Norintiems susipažinti su gamta, edukacinė stovykla „PELĖDŽIUKAI smart 2024” siūlo pramogas 8-16 metų vaikams ir jaunimui Kuršėnuose (Šiaulių raj.). Vaikų laukia veiklos prie miško ir ežerų bei stovyklos svečiai: Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Lietuvos Skautija, Policijos atstovai, Lietuvos kariuomenės atstovai, Valstybės sienos apsaugos kinologai ir kt. Stovykla trunka 6 dienas, turi 2 pamainas ir kainuoja 270 eurų. Į stovyklos kainą įskaičiuota: apgyvendinimas, maitinimas, poilsio ir pramogų programa, prizai, stovyklos atributika ir vaiko draudimas.

Ieškantiems drausmingesnių stovyklų, siūloma sukarinta pramogų stovykla 9-17 metų vaikams Kuršėnuose (Šiaulių raj.). Stovyklos programa apima įvariais veiklas: nuo lauko žaidimų ir žygių, iki išgyvenimo gamtoje bei šaudymo pratybų. Stovykla trunka 6 dienas ir turi bent 8 pamainas. Kiekvienos pamainos kaina, priklausomai nuo apmokėjimo datos, kinta nuo 270 iki 300 eur. Į kainą įskaičiuota: apgyvendinimas, maitinimas, poilsio ir pramogų programa, prizai, stovyklos atributika ir vaiko draudimas.

Šiai vasarai Šiauliai siūlo įvairių stovyklų ir užsiėmimų vaikams, tad kiekvienas gali rasti sau tinkamą pramogą, leisiančią smagiai ir turiningai praleisti atostogas. Vis dėlto, rekomenduotina atkreipti dėmesį į skirtingų stovyklų kainas, pamainų trukmę, maitinimo bei veiklų galimybes, kad jos užtikrintų vaikų ir šeimos gerovę.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA