PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 28 d. 13:23

Vasaros palydų šventė Vidiškėse

Ignalina

Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.

Viktorija ČibirėŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


315823

Rugpjūčio 23-osio vakarą Vidiškėse vyko tradicinė vasaros palydų šventė „Išlydėkime vasarą drauge“. Kadangi šią dieną minime vieno iš svarbiausių Baltijos šalių istorinio įvykio – Baltijos kelio – 35-metį, tai šventė buvo skirta bendrystei ir galimybei pasidžiaugti buvimu kartu visoms Vidiškių seniūnijos seniūnaitijoms ir bendruomenėms. Sulaukta ir gausaus būrio svečių iš kitų Ignalinos rajono seniūnijų.

Šventę vedė energingieji Viktorija Čibirė ir Gintaras Gruodis, susirinkusius sveikino Ignalinos rajono savivaldybės vicemeras Vaidotas Židanavičius, Ignalinos rajono savivaldybės tarybos narys Giedrius Palenčius, Vidiškių seniūnas Alfredas Aškelėnas, Ignalinos rajono kultūros centro direktorė Asta Sieliūnienė ir Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė. Atvykusius į šventę pasitiko bendrystės kiemelių šeimininkai: Vidiškių kaimo bendruomenė, Maksimonių ir Dūdų kaimų bei Vidiškių Melioratorių gatvės seniūnaitijos, Ignalinos ,,Šaltinėlio” mokyklos Vidiškių skyrius, Ignalinos r. Vidiškių gimnazija, Ignalinos rajono viešosios bibliotekos Vidiškių filialas, svečiai iš IRKC Ceikinių ir Naujojo Daugėliškio padalinių. Kiemeliuose kiekvienas buvo sutiktas su šypsena ir dėmesiu, pavaišintas, pakviestas papramogauti, ką nors gražaus nusipirkti.

Koncertinę programą ir gerą nuotaiką visiems dovanojo vokaliniai moterų ansambliai „Svaja“, „Atgaiva“ ir „Vėtrungė“, dainų atlikėja Viktorija Čibirė, vokalistė ir muzikantė Lijana Stakauskaitė ir jau legendine tapusi lietuviškos muzikos grupė „16 Hz“. Skambios dainos sušildė žiūrovų širdis, žmonės šoko, dainavo ir atlikėjus apdovanojo garsiais plojimais.

Daug aistrų sukėlė vykęs aukcionas, kurį vedė bendrystės kiemelių gaspadinė Stanislava (Stasė Baronienė) ir gaspadorius Leonas (Sigitas Luneckas). Kiekviena šventėje dalyvavusi bendruomenė bandė susirinkusiems parduoti ,,katę maiše”. Išradingi ir linksmi pristatymai kaip ant mielių augino siūlomas kainas, nes visus jungė bendras tikslas – aukciono metu surinkti lėšų Vidiškių bendruomenei naujam katilui tradicinei košei įsigyti.

Visą šventinį vakarą netrūko įvairios veiklos vaikams ir suaugusiems: du žavūs klounai vos spėjo dalinti prizus, kuriuos už gautus bendrystės kuponus buvo galima išsukti Laimės ratu ir laimėti net porą „automobilių“, „kelionę aplink pasaulį“ ir daugybę kitokių linksmų dovanėlių; visus pradžiugino gausi ir labai garsi motociklininkų kolona – Aukštaitijos motociklininkų asociacijos nariai, vadovaujami Irmanto Staliausko, subūrę aplink savo plieninius žirgus ir mažą, ir seną, mielai pavėžinusių Vidiškių gatvėmis ir prisijungusių prie mūsų šventės linksmybių; didžiulis spalvingas batutas lyg medus viliojo mažuosius, o kiek vyresni būrėsi prie įspūdingo dydžio smiginio.