PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Rugsėjo 2 d. 15:23

Vasaros palydų šventė Radviliškyje – nepamirštamas įspūdžių kupinas vakaras

Radviliškis

Simonos Meiliūnienės nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Radviliškio miesto kultūros centro informacija


316598

Rugpjūčio 29 dieną Radviliškio miesto kultūros ir poilsio parkas pavirto į spalvingą ir gyvą pramogų erdvę – čia vyko tradicinė vasaros palydų šventė. Parko erdvėse tvyrojo šurmulys, vaikų juokas ir puiki muzika, o paskutiniai karšti vasariškos saulės spinduliai dar labiau išryškino šventišką atmosferą.

Radviliškio miesto kultūros centro kūrėjų komandos paruošta renginio programa sukvietė tiek vietinius gyventojus, tiek svečius įsitraukti į įvairias veiklas: nuo edukacinių užsiėmimų mažiesiems iki dinamiškų lauko žaidimų, įtraukiančių visą šeimą. Šių metų šventė išsiskyrė savo turtinga programa, kuri užtikrino, kad kiekvienas – nuo mažiausio iki didžiausio – rastų, ką veikti ir kuo mėgautis. Vaikai džiaugėsi kūrybinėmis dirbtuvėmis, lauko žaidimų erdve, pripučiamomis pramogomis, o suaugusieji galėjo išbandyti savo jėgas orientacinėse žaidynėse automobiliais ar tiesiog atsipalaiduoti klausydamiesi nuostabių atlikėjų koncerto po atviru dangumi.

Šventė prasidėjo nuo pramogų erdvės vaikams, kur mažieji galėjo pasigaminti skirtukus knygoms, pasipuošti blizgučiais, dekoruoti kartoninius namelius, šėlti pripučiamuose batutuose. Šventės erdvėse vyko ir lauko žaidimai, kurie suvienijo tiek vaikus, tiek suaugusius. Dauguma dalyvių su šypsena veide įsitraukė į veiklas, kurios ne tik kėlė gerą nuotaiką, skatino kūrybą bei pažinimą, atverdamos mažiesiems naujus potyrius įkvėpiant juos domėtis naujais dalykais, bet ir skatino fizinį aktyvumą.

Ypatingas dėmesys buvo skirtas vaikų būrelių mugei. Čia pristatyti Radviliškio miesto kultūros centro meno kolektyvai ir jų veikla. Vaikus prisijungti ir atrasti naujų pomėgių naujais mokslo metais pakvietė šiuolaikinio šokio grupė „Inserta“ ir vaikų liaudiškų šokių grupė „Spanguolynas“ (vadovė Aistė Norkutė), sportinių šokių klubas „Milagras“ (vadovė Raminta Griškė). Neformalaus vaikų švietimo programos „Kultūros pamokos“ vadovai, aktoriai Jūratė Levickaitė ir Valdas Vaitiškis, kvietė atrasti erdvę, kurioje vaikai turės galimybę pažinti save per teatrą, scenos judesį, dainavimą, dalyvavimą renginiuose bei galės būti laisvais, įgyti pasitikėjimo savimi bei kurti. Tai buvo puiki galimybė tiek tėvams, tiek vaikams susipažinti su siūlomomis užklasinėmis veiklomis, susipažinti su vadovais.

Vienas iš azartiškesnių renginio akcentų – orientacinės žaidynės automobiliais, kurios įtraukė net 16 dalyvių komandų išbandyti jėgas, tarpusavio supratimą, komunikaciją ir veiksmų koordinaciją. Šios varžybos privertė dalyvius ne tik pasukti galvą, bet ir geriau pažinti savo miestą – nuo gerai žinomų vietų iki paslėptų kampelių, kuriuos dažnas pražiūri kasdienybėje. Sudėtingas ir gudrias užduotis parengė bei visą žaidimą koordinavo „Orientacinės LT“ projektų vadovas, orientacinių žaidynių organizatorius Algirdas Šimkūnas. Kiekviena komanda turėjo įveikti ne tik fizinius iššūkius, bet ir parodyti savo kūrybiškumą sprendžiant užduotis, kurios reikalavo greitos reakcijos ir strateginio mąstymo. Po atkaklios 2 valandų kovos buvo suskaičiuoti rezultatai, o nugalėtojų komandos apdovanotos prizais ir statulėlėmis. Dalyviai džiaugėsi ne tik iškovotomis pergalėmis, bet ir smagiai praleistu laiku, kurį praturtino azartiškos rungtynės ir draugiška konkurencija.

Vakaro kulminacija tapo įspūdingas muzikos koncertas, kuriame pasirodė žinomi ir talentingi atlikėjai: autorinių dainų ir šokių grupė „Kometos“, energinga ir unikalią nuotaiką kurianti grupė „Marsa“ bei solo atlikėjai Akvilė, Agnė Michalenkovaitė, Rasa Doniela ir Donatas Blanka. Kiekvienas jų sugebėjo įtraukti publiką į nepakartojamą muzikinę kelionę, kurioje skambėjo ne tik populiarios dainos, bet ir jaudinančios, iki širdies gelmių paliečiančios baladės. Renginio vedėja Sonata Markušenkienė savo šiltu ir charizmatišku bendravimu puikiai palaikė energingą atmosferą nuo pirmos iki paskutinės minutės. Scenoje užbūrė šiuolaikinės populiariosios muzikos garsai, kurie susipynė su žiūrovų aplodismentais ir skambančiais balsais, dainuojančiais kartu su atlikėjais.

Vasaros palydų šventė Radviliškyje po žvaigždėtu dangumi, lydimu muzikos ir šiltų vasaros prisiminimų dar kartą įrodė, kad bendruomenės dvasia, kūrybiškumas ir gera nuotaika yra tai, kas suvienija ir daro mus stipresnius. Tikimės, kad ši tradicija tęsis ir kitais metais, kviesdama visus į nepamirštamą šventę.