PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gamta2024 m. Rugpjūčio 20 d. 15:40

Varšuvą skandinusi apokaliptinė liūtis juda link Lietuvos: ragina trečiadienio rytą atidėti nebūtinas keliones

Lietuva

Pixabay.com nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.lt


314704

Lenkijos sostinėje antradienį dėl liūčių kilo chaosas, ištisos gatvės paskendo po vandeniu, pranešė naujienų svetainė TVPWorld. Antradienio rytą atsibudę gyventojai pamatė, kad didelė miesto teritorija atsidūrė po vandeniu, užlieti garažai, rūsiai, nepravažiuojami pagrindiniai keliai. Labiausiai nukentėjo šiaurinė miesto dalis, kurioje per parą iškrito 120 litrų vandens į kvadratinį metrą.

Tuo tarpu Lietuvos sostinės gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“ perspėja, kad šiuo metu liūtis nuo Lenkijos juda Vilniaus link. Artimiausią naktį ruošiamasi didžiulei kritulių „porcijai“.

„Liūtis, šįryt paskandinusi Varšuvą, greitkeliu S8 juda Vilniaus link. Šiemet didesnės liūtys jau kelis kartus aplenkė Vilnių ir išsitaškė kitur – tačiau tikėtina, kad amžinai taip sektis negali. Jei kritulių kiekis Lietuvos sostinėje bus bent kiek panašus kaip Lenkijoje (120 mm per 24 h), tikėtina, kad trečiadienį Vilniuje lietus gerokai sutrikdys įprastą miesto gyvenimą.

Mūsų darbuotojai ruošiasi stichijos išbandymui, formuojami papildomi ekipažai, padėsiantys susitvarkyti su gausiais krituliais. Jei reikia į vaistinę ar parduotuvę – rekomenduojame tuo pasirūpinti dar šįvakar. Jei turite galimybę atidėti nekritiškai svarbias trečiadienio ryto keliones – taip ir padarykite“, – rašoma bendrovės pranešime.

Etaplius.lt primena, kad smarki liūtis Lenkijos sostinėje pridarė nemenkai žalos. Internete paskelbtuose dramatiškuose vaizdo įrašuose matyti pusiau apsemti ir palikti automobiliai vienoje iš pagrindinių Varšuvos magistralių, taip pat žmonės, brendantys per vandeniu užlietas gatves.

Policija ir ugniagesiai dirbo visą naktį, nes sulaukė daugiau kaip 800 skambučių iš gyventojų, kuriems prireikė pagalbos.

Varšuvą užtvindžiusios smarkios audros siautėjo visoje šalyje: pirmadienį ir antradienį ugniagesiai gelbėtojai turėjo reaguoti į daugiau kaip 2 900 incidentų.