PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Gegužės 10 d. 11:05

Varėnos kultūros centre atverta nauja jaunimo erdvė

Varėna

Etaplius.LTŠaltinis: Varėnos rajono savivaldybė


300726

Gegužės 8 d. Varėnos kultūros centre duris atvėrė nauja jaunimo erdvė. Bendraminčių apsuptyje jaunimas galės turiningai leisti laisvalaikį, realizuoti savo idėjas, diskutuoti jiems svarbiais klausimais bei užmegzti naujų pažinčių ratą.

Simbolinę atidarymo juostelę perkirpo Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta ir Varėnos kultūros centro direktorė Jurgita Keršienė.

Taip pat šia proga buvo paminėta ir Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą diena. Varėnos kultūros centro tarptautinių projektų vadovė Aistė Šlajūtė supažindino su projektu „Jaunimo vizija Varėnos rajonas“, kurio tikslas – sukurti Varėnos rajono jaunimo viziją:

Kokiame rajone jaunimas norėtų gyventi?

Kokios infrastruktūros trūksta?

Kokios neformalaus ugdymo veiklos domintų?

Ką ir kaip būtų galima pakeisti?

Diskusijos su jaunimu metu rajono vadovas ir Varėnos kultūros centro direktorė aptarė labiausiai jiems rūpimas aktualijas, išgirdo jaunuolių nuomones bei lūkesčius. „Malonu matyti drąsius ir motyvuotus jaunuosius mūsų krašto gyventojus. Džiaugiuosi, kad jaunimas turės dar vieną erdvę, kurioje, tikiu, gims gražios iniciatyvos, nauji projektai ir veiklos.“, – pažymėjo A. Kašėta.

Renginyje dalyvavo ir Varėnos rajono savivaldybės vicemeras Tomas Šimukonis, Jaunimo reikalų koordinatorė Gabija Vidūnaitė-Juškevič, Vaikų ir jaunimo renginių organizatorė Asta Slapikaitė bei rajono jaunimas