PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Birželio 24 d. 16:51

Varėnos „Ąžuolo“ gimnazija iki rudens tikisi naujos aktų salės ir laboratorijos

Varėna

Mokyklos laboratorija. A. Rutkausko nuotr.

Aurimas RagelisŠaltinis: BNS


306236

Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijoje planuojama įrengti naują aktų salę ir gamtos mokslų laboratoriją su informacinių technologijų (IT) edukacine erdve. Pasirašius sutartį su rangovu darbus ketinama atlikti šią vasarą, moksleivių atostogų metu.

Gimnazijos direktorė Milda Padegimaitė sako, kad sąlygos sportui mokykloje yra geros, tačiau kultūrinei, meninei ir edukacinei veiklai jos prastos.

„Mūsų mokykla neturi didesnės aktų salės, bet turime senąją sporto salę, kuria tikrai nelabai daug naudojamės, ji nėra tokia funkcionali, kokia norėtųsi. Labai senas noras yra ten įrengti aktų salę su scena, su visa įranga, kad būtų galima organizuoti kokybiškai renginius“, – BNS sakė M. Padegimaitė.

Pasak jos, mokykloje yra 2004 metais įrengta didelė sporto salė, todėl senąją ketinama pertvarkyti, taip pat šalia jos yra ir kita erdvė, kurią galima išplėsti pritaikant ją edukacinei veiklai – meninio ugdymo ir neformaliojo ugdymo užsiėmimams, projektinėms veikloms.

Čia numatyta įrengti laboratoriją ir mokymui skirtą IT patalpą su kompiuteriais, prie kurių būtų galima prijungti mikroskopus.

M. Padegimaitės teigimu, nors darbus planuojama užbaigti iki rudens, tikėtina, kad jie gali užsitęsti.

„Tikimės, kad pasibaigus egzaminams, mes jau galėsime pradėti įrenginėti. Pagal sutartį yra numatyti du mėnesiai įrengimui, bet realiai suprantame, kad tai praktiškai neįmanoma (...). Be abejo, mes matome ir sutarties pratęsimo galimybę“, – sakė mokyklos direktorė.

Rangovo konkursas baigėsi gegužės 27 dieną, o sutartis su laimėtoju bus pasirašyta artimiausiu metu. Mokyklos direktorė sutarties detalių neatskleidė, nes jos sąlygos dar gali keistis.

Finansavimas, kurio mokyklos vadovė neįvardijo, numatytas „Tūkstantmečio mokyklos“ programoje.

„Tūkstantmečio mokyklos“ programoje švietimo įstaigoms iš viso buvo numatyta 210 mln. eurų (be PVM), joje dalyvauja 270 mokyklų iš 58 savivaldybių.

Anot M. Padegimaitės, gimnazija ateityje planuoja atnaujinti į šį projektą nepatekusį fizikos kabinetą ir apšiltinti senos statybos mokyklos pastatą.